İZMİR’deki Alaybey Askeri Tersanesi’ndeki havuzda geçen 23 Aralık'ta alabora olunca 2’si sivil, 8’i asker, 10 personelin şehit olduğu TCG Değirmendere römorkörünün tekrar yüzdürülmesi için çalışmalar başladı. Ancak, vinç yardımıyla yapılan ilk denemede, römorkör kaldırılamayınca çalışmalar ertelendi. Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu da sabah saatlerinde askeri tersaneye gelip çalışmaları yerinde inceledi.
Alaybey Askeri Tersanesi’nde, geçen 23 Aralık’ta meydana gelen faciada, Mersin bölgesinde görevli donanmaya bağlı TCG Değirmendere römorkörü, bakımının ardından denize indirilirken Y128 numaralı havuzda yan yattı. Kazada, Astsubay Başçavuş Veysel Gündoğdu; erler Süleyman Mert Paşalı, Fehmi Kocaman, Alican Bülbül, Semih Sözen, Serdar Baloğlu, Rıdvan Çöpçü, Yavuz Arslan; işçiler Cafer Kırbaş ve Ercan Biçer şehit düştü. Soruşturma kapsamında, olay günü havuzlama mühendisi olarak görev yapan sivil personel Ö.U. da tutuklandı.
ÇALIŞMA ERTELENDİ
Römorkörün yüzdürülmesi için hazırlıkların tamamlanmasının ardından bugün ilk deneme yapıldı. Ancak, gerek Gölcük’teki Donanma Komutanlığı’ndan getirilen 600 ton kaldırma kapasiteli yüzer vinç, gerekse tersanede bulunan vinçlerin yardımı yetersiz kaldı ve römorkör yüzdürülemedi. Çalışmaların yeni bir deneme öncesinde yarına ertelendiği öğrenildi. Yüzdürme çalışmalarını izlemek için Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu da sabah saatlerinde askeri tersaneye geldi.