KOCAELİ'nin Gölcük İlçesi'ne bağlı Değirmendere bölgesinde yetiştiği için 'Değirmendere fındığı' olarak bilinen, taze olarak yenilen uzun fındıklar piyasaya çıktı. Yol kenarlarında va sahil şeridinde satıcıların soyulmuş olarak kilosunu 20 liradan sattığı fındık pahalı olmasına rağmen büyük ilgi görüyor.
Daha önce belde olan, 2009'da Gölcük'ün mahallesine dönüştürülen Değirmendere'de, özellikle 17 Ağustos 1999'daki büyük depremin ardından denizden uzak dağlık bölgelerdeki aşırı yapılaşma nedeniyle fındık bahçelerinin büyük bir bölümü parsellenip satıldı. bölgede çok az miktarda fındık bahçesi kaldı. Bu bahçelerdeki fındıklar da genellikle bu bölgede taze olarak toplandıktan sonra yol kenarlarında ve sahil şeridinde soyulmuş olarak kilosu 20 liradan satılıyor.
Fındık satıcıları, daha önce Tüm Türkiye'ye buradan gönderilen Değirmendere fındığının artık çok azaldığını, fındık bahçelerinin müteahhitlere satılıp yerine konutlar inşa edildiğini belirterek, "Fındığın bu kadar pahalı olmasının nedeni bu. Çok az bahçe kaldı. Toplanan fındıklar da ancak burada satılıyor" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI