Ramazan İMRAĞ/CİZRE (Şırnak), () - ŞIRNAK'ın Cizre İlçesi'nde Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş.'ye (DEDAŞ) iş yapan taşeron firmada çalışan 32 işçi, 3 aydan bu yana ücret alamadıklarını öne sürerek iş bırakma eylemi başlattı. İşçiler adına konuşan Nesim Yurul, ücretleri yatırılıncaya kadar iş bırakma eylemini sürdüreceklerini söyledi.
Cizre'de DEDAŞ binasının önüne gelen taşeron firmadaki 32 işçi, 2-3 aydan bu yana ücret alamadıklarını öne sürerek iş bırakma eylemi başlattıklarını açıkladı. İşçiler adına konuşan Nesim Yurul, Şırnak bölgesinde 2-3 aydan bu yana ücretlerinin yatırılmadığını öne sürerek, şöyle dedi:
"İş kanunun 34'cü maddesi gereğince, iş yapmama hakkımızı kullanıyoruz. Mesai saatleri içerisinde ücretlerimiz yatırılmadığı takdirde greve devam edilecektir. Doğabilecek her hangi bir tehlikeden kendimizi sorumlu tutmuyoruz. Bazı arkadaşlarımızın 2, bazılarının da 3 aydan beri aylık ücretleri yatırılmıyor. Bu arkadaşlarımız, kira ve kredi kartlarını ödeyemiyor. İlgili yerlere başvurduk, emniyet, kaymakamlık, il müdürlüğümüze müracaat ettik, bölge şefimize müracaatta bulunduk. Bize sahip çıkan şuan hiç kimse yok. Bankalar bizi arıyor arkadaşlarımızı rahatsız ediyor. Bizim yapabilecek hiç bir şeyimiz yok. Şuan arıza ekibi olarak işi bırakıyoruz. Cizre EDAŞ firmaları anlaşamıyor. Ondan dolayı maaşlarımızın yatırılamadığını söylüyorlar. 'Yarın ya da ertesi gün yatırılacak', '5 gün sonra yatırılacak' diyorlar ama şu ana kadar herhangi bir şey yok. Yatırılana kadar biz işi bırakıyoruz. Şu an arıza işçileri olarak, dükkanı kapattık. Buraya gelecek başka bir kişiyi de kabul etmiyeceğiz. Aylık ücretler yatırılana kadar işi bırakacağız. Bölge şefi burada gereken bilgiyi verdik, sorumluluk ondadır şimdi."

Rİ(GG/İD) (FOTOĞRAFLI)