DEMOKRATİK Bölgeler Partisi (DBP), Bingöl'ün Karlıova İlçesi'ndei Kara Cehennem Ormanı'nda düzenlenen festivale gece bir grup silahlı PKK'lı da katıldı. PKK'lılar, basın mensuplarının görüntü ve fotoğraf almasını engellerken, burada konuşan HDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, "Bugün düşmanlarımız, IŞİD şahsında kirli politikalarıyla ortaya çıkıyor. Bu zihniyet adalete, insanlığa, dine ve insanlığa dair tüm güzelliklere düşman bir zihniyettir" dedi.
Karlıova İlçesi'ne 30 kilometre uzaklıkta bulunan Kara Cehennem Ormanları'nda DBP Karlıova İlçe Örgütü tarafından bu yıl ilki düzenlenen ve 2 gün süren Kara Cehennem Doğa ve Kültür Festivali sona erdi. Daha önce şiddetli çatışmaların olduğu Kara Cehennem Ormanları bu kez şarkı ve halaylarla piknik yeri oldu. Sık bir ormana sahip  Kara Cehennem Ormanları içerisinde gezenler bol fotoğraf çekerek, "Geçmişteki çatışmaların tekrar yaşanmaması için dua ediyoruz" dedi. HDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, Muş Milletvekili Demir Çelik ile HDP yöneticilerinin de katıldığı festival alanına PKK ve KCK bayrakları asıldı.
Abdullah Öcalan ve PKK lehine sloganların atıldığı festivale bir grup silahlı PKK'lı da katıldı. Silahları ile platforma çıkan PKK'lılar, toplananları selamlarken, basın mensuplarının görüntü ve fotoğraf almasını engelledi. Bir süre festivale katılanlar ile halay çeken PKK'lılar oradan ayrılırken, HDP Mardin milletvekili Gülser Yıldırım konuşma yaptı. Yıldırım, PKK'nın ilk silahlı eylemi yaptığı 15 Ağustos 1984'ü hatırlatan Yıldırım, şöyle dedi:
"Bugün kutsal, tarihi bir gündür. Onurumuz ve şerefimizin öncüleri olan dünümüz ve bu günümüzün yaratıcıları olan kahraman şehitlerimizin anısı önünde binlerce kez saygıyla eğiliyoruz."
IŞİD'in Rojava ve Sincar'daki saldırılarına da değinen milletvekili Yıldırım, "Bugün düşmanlarımız, IŞİD şahsında kirli politikalarıyla ortaya çıkıyor. Bu zihniyet adalete, insanlığa, dine ve insanlığa dair tüm güzelliklere düşman bir zihniyettir. Ama biz başı dik bir halkız çünkü Önder Apo gibi, bir önderliğe sahibiz, çünkü Özgürlük hareketi gibi bir harekete sahibiz ki bugün insanlık onuruna öncülük yapıyor" diye konuştu.
FOTOĞRAFLI