ALMAN MAKAMLARDAN İZAHAT BEKLİYORUZ
Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe’yi ziyaret eden Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, soru üzerine Almanya’nın Türkiye’yi dinleme iddiaları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. İddiaları yakından takip ettiklerini ifade eden Davutoğlu, Alman Büyükelçisini Dışişleri Bakanlığı'na çağırdıklarını belirterek şunları söyledi:
“Alman Büyükelçisinden bu konuda izahat istedik. Akşam saatlerinde Almanya Dışişleri Bakanı ile bir görüşme yapacağım. Uluslararası alanda ikili ilişkilerde her zaman dikkat edilmesi gereken temel bazı ilkeler vardır. Bu ilkeler, özellikle iki müttefik ülke arasında olduğunda daha da özen gösterilmesi gereken ilkelerdir. Bu iddiaların doğruluğunun söz konusu olması halinde bu kabul edilemez. Hiçbir şekilde mazur görülemez. Mutlaka izahat verilmesi gereken bir durumla karşı karşıyayız. O bakımdan bugün bu izahat Alman Büyükelçi’den istendi. En kısa zamanda bu izahatın tarafımıza verilmesini beklemek bizim en doğal hakkımızdır. Bu konuda da ittifak ilişkimizden gelen ahlaki bir sorumluluktur. Alman yetkililerden izahat bekliyoruz. Bu iddialar eğer gerçek dışı ise onunla ilgili adımlar atılmalı ve basında yer alan ifadeler açıklığa kavuşturulmalıdır. Bu iddialarda her hangi bir gerçeklik payı varsa, bu konularda bize en tutarlı izahat verilmesi zarureti vardır.
Biraz önce Başbakanımızla, seçilmiş Cumhurbaşkanımızla  istişarede bulunduk. Gerekli çalışmalar ve diplomatik girişimlerde bulunuyoruz. Yakından takip ettiğimiz bir konudur. Kesinlikle mazur görülemeyecek ve izahat gerektiren bir durumla karşı karşıyayız.”

FOTOĞRAF