MUĞLA’nın Datça İlçesi’nin en yaşlı insanlarından biri olan Dudu Uz, 104 yaşında yaşamını yitirdi. Bir asrı aşan ömrü, hoş sohbet ve neşeli kişiliği ile Datça’da herkes tarafından sevilen Dudu Nine’nin ölümü, ailesi ve tanıyanları üzüntüye boğdu.
Datça’nın Cumalı Köyü’ndeki evinde üç gün önce yakalandığı grip hastalığı sonrasında yorgun kalbi duran Dudu Nine, gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. Cumalı Köyü’ndeki cenaze törenine  Datça Belediye Başkanı CHP'li Şener Tokcan, çocukları 83 yaşındaki Mürvet Karakaya, 79 yaşındaki Süheyla Uzun ve 69 yaşındaki Savaş Uz ile torunları, yakınları ve çok sayıda kişi katıldı.
Henüz beş yaşındayken, babası topçu onbaşı Ömer Osman’ı Çanakkale Savaşı’nda kaybeden Dudu Nine 3 çocuk, 15 torun sahibiydi. Büyük kızı Süheyla Uzun’dan olan torunu 53 yaşındaki Yücel Güven ve torununun oğlu 25 yaşındaki Emrah Güven’den olan 3 yaşındaki Toprak Güven’i sağlığında kucağına alarak torununun torununu görme şansına ulaşan Dudu Nine, hayatı boyunca Cumalı Köyü’nde yaşadı.
Ölümüne kadar önemli bir sağlık sorunu bulunmayan Dudu Nine’nin, bir asrı geride bırakmasına rağmen bilincini hiç kaybetmediğini belirten kızı Süheyla Uzun şunları anlattı:
"Annem, torunlarının üzerine titrerdi. Üç yıl önce torununun torunu olunca çok sevindi. Hayatı boyunca Datça’dan dışarı çıkmadı. Cumalı Köyü’nde mutlu bir hayatı vardı. Bir iki yıl öncesine kadar elinden geldiğince kendi işini kendi yapardı. Son bir yıldır yürümekte zorluk çektiği için çocukları ve torunlarının yardımı ile hareket edebiliyordu."