MUĞLA’nın Datça İlçesi’nde, balıkçıların yüzü gülmeyle başladı. Son yıllarda denizlerde görülen balık çeşidinin giderek azalması ile kötü günler geçiren balıkçılar, bu sezon balık bolluğunun yaşanmasıyla yeniden umutlandı. Balıkçılar Kooperatifi Başkanı Akif Fidan, yeni yılın ilk günlerinde sezonun en büyük balığını yakaladı.
Aralık ayından itibaren denizlerin soğuması ile denize açılan balıkçılar, son yılların en bereketli av mevsimini yaşıyor. Geceden denize açılan balıkçıların bıraktıkları parakete oltaları, hiç olmadığı kadar balıkla dolarken, Balıkçılar Kooperatifi Başkanı Akif Fidan, yeni yılın ilk günlerinde sezonun en büyük balığını yakaladı. İnceburun açıklarındaki parakete oltasını kontrole giden Fidan, büyük bir sürprizle karşılaştı.
20 KİLOGRAMLIK KILIÇ BALIĞI
Oltanın ağırlığı karşısında oldukça heyecanlanan Fidan, büyük bir dikkatle topladığı oltanın ucunda 20 kilogramlık dev bir kılıç balığıyla karşılaşınca gözlerine inanamadı. Oltasında, kılıç balığının yanı sıra yaklaşık toplam 5 kilogramlık üç fangri mercanı da yakalayarak, yeni yılın en şanslı balıkçısı unvanını alan Fidan, kılıç balığını bir süre limanda sergiledikten sonra, parçalayarak kendi lokantasında satışa sunacağını kaydetti. Yılın ilk büyük balığını yakalamanın mutluluğunu yaşayan Fidan, “Son iki aydır yüzümüz gülmeye başladı. Denizlerde hayat yeniden canlandı. Umarım bu bereket sürer. Bilinçli avlanarak, balık neslini korumak mecburiyetindeyiz. Aksi halde denizlerimizde balıkçılık bitecek. Son yıllarda alınan tedbirler ve yapılan uyarılar olumlu sonuç vermeye başladı” diye konuştu.