Mesut IŞIK / GEBZE(Kocaeli), () - KOCAELİ'nin Darıca İlçesi'nde bu yıl 8'incisi düzenlenen Darıca Şehirler ve Kültürler Kaynaşması Festivali açılış törenine katılanlar, aniden bastıran şiddetli yağmur nedeniyle zor anlar yaşadı. 
Darıca Cumhuriyet meydanında, festivale katılan 34 İl derneği yetkilileri başta olmak üzere AK Parti Kocaeli Milletvekili M.Ali Okur, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak ve vatandaşların katılımı ile başlayan kortej yürüyüşü festival alanında son buldu. 
Burada konuşma yapan Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak şunları söyledi:
"Ülkemizin tüm güzellikleri 40 gün boyunca Darıca’da sergileniyor. Yedi yıldır ülkemizin değişik bölgelerinden bakan, vali, milletvekili, kaymakam ve belediye başkanı gibi protokol üyeleri başta olmak üzere yüzbinlerce insanı Darıca’da buluşturan Şehirler ve Kültürler Kaynaşmasının bu yıl 8’ni düzenliyoruz. Bu akşam açılış programını halkımızın büyük bir coşku ve katılımı ile gerçekleştirmiş olacağız. 40 gün 40 gece sürecek olan programlarımız olacak."
Kortej yürüyüşünün ardından bir anda bastıran şiddetli fırtına ve sağanak yağmur festivale katılanlara zor anlar yaşattı. Sağanak yağmurda vatandaşlar sığınacak yer aradı.
FOTOĞRAFLI