KOCAELİ Büyükşehir Belediyesi'nin D-100 Karayolu'nun Gebze ile Darıca ilçeleri arasında yaptırdığı Darıca Aşıroğlu Köprülü Kavşağı, bugün Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın katıldığı törenle açıldı.
Halen inşaatı devam eden Marmaray hattı için hizmet verecek Osmangazi İstasyonu’na da 250 metre mesafede yer alan köprülü kavşağın açılış törenine Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli Milletvekilleri İlyas Şeker, Sibel Gönül, Mehmet Ali Okur, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, ilçe belediye başkanları ve vatandaşlar katıldı.
Bakan Işık yaptığı konuşmada, Gebze’nin çok önemli bir ilçe olduğunu belirterek, bu kavşak sayesinde Gebze’nin Darıca’ya bağlantısının daha kolay hale geldiğini ve buradaki trafik yoğunluğunu azaltacağını söyledi. Işık, bu bölgede yeni bir kavşak çalışması daha başlayacağının belirterek, “Bu yeni kavşakla da Beylikbağı, Darıca ve Gebze bağlantısı sağlamlaştırılmış olacak. Marmaray’la Gebze’den Halkalı'ya, hızlı trenle de Gebze’den Ankara’ya kadar ulaşımı kolaylaştırmış olacağız” diye konuştu.
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim  Karaosmanoğlu ise kavşağın öz kaynaklarla yaptırıldığını anlattı. 
Darıca Aşıroğlu Köprülü Kavşağı, D-100 Karayolu üzerinde Aşıroğlu ve Ankara caddelerinin kesiştiği yerde bulunuyor. Proje kapsamında Aşıroğlu Caddesi ve Ankara Caddesi’nin kesiştiği noktada bir altgeçit yapıldı. 31 metre genişliğe sahip olan kavşağın tünel bölümü 140 metre dal-çık olarak düzenlendi. Çift yön çalışan yan yollar tek yöne çevrildi. Kavşağın iç kısmı 2 gidiş 2 geliş olurken, yan yollar ise tek yönde akacak. Kavşak Gebze-Darıca arasında kuzey-güney yönde bağlantıyla, D-100 trafiğini transit hale getirecek. Gebze ve Darıca yönüne gidecek araçlar ise yan yollar ve tünel üstündeki hemzemin kavşağı kullanarak istedikleri yöne gidebilecek.