Nursima KESKİN / ERZURUM, () - ERZURUM'da Müftülükteki aile irşat ve rehberlik bürosunda küs olan çiftler barıştırılmaya çalışılıyor.
Merkez Palandöken İlçesi'ndeki müftülük binasında bulunan aile irşad bürosuna giden çiftler buradaki görevlilere sorunlarını anlatarak çözüm arayışında bulunuyor. Müftü yardımcısı Muharrem İmamoğlu, ikna edilerek halledilecek bir sorunsa çiftlerin aile irşad bürosunda aralarının düzeltildiğini belirterek şunları söyledi:
"Çiftler yalnız gelince pek faydalı olmuyor. O yüzden birlikte gelmelerini istiyoruz. Onlara aileyle ilgili dini bilgiler veriyoruz. Aile olmanın önemini anlatıyoruz. Aile irşad bürosu çok faydalı bir birim. Özellikle genç çiftler, arasında sorun olduğu zaman hemen boşanmaya başvuruyor. Oysa buraya gelerek bizden aile kurumunun ne kadar kutsal olduğu hakkında bilgi alabilirler. Çiftler arasındaki sorun neyse onunla ilgili dini bilgiler veriyoruz. Peygamberlerin hayatlarından örnekler veriyoruz. Sorun halledildiği zaman bizler de çok mutlu oluyoruz. Bi şekilde yuvaları dağılmamış oluyor."
FOTOĞRAFLI