'TÜRK futbolunun taçsız kralı' olarak bilinen Metin Oktay'ın futbola başladığı yer olarak akıllara kazınan İzmir'in tarihi semti Damlacık, film platosu oldu. Türk sinemasının ünlü ismi Erden Kıral'ın yönetmenliğini üstlendiği 'Gece' filminin çekimleri tarihi semtte gerçekleşti.
Başrollerinde Nurgül Yeşilçay ile Mert Fırat gibi pek çok ünlü ismin yer aldığı filmin çekimleri yoğun ilgi gördü. Konak-Yeşildere Tünelleri gerekçe gösterilerek evlerini terk etmeleri istenen mahalle sakinleri de çekimlerde rol aldı. Konak Belediye Başkanı CHP'li Sema Pekdaş da film ekibini çekimler sırasında ziyaret etti. Set çalışanlarına başarı dileyen Başkan Pekdaş, filmin başrol oyuncusu Nurgül Yeşilçay ve yönetmen Erden Kıral'la bir süre sohbet etti.
İzmir'in kent tarihinde çok önemli bir yere sahip Damlacık'ın önemli bir filmde yer alacak olmasından ötürü yönetmen Erden Kıral'a teşekkür eden Başkan Pekdaş, Konak-Yeşildere Tünelleri gerekçe gösterilerek tarihi semtin yok edilmesine izin vermeyeceklerini söyledi. Pekdaş, şöyle dedi:
"Bir kentin tarihi, bilinci, kültürü bu mahallelerin bütünlüğü ile oluyor. Bizim buraları unutturmamamız, yaşatmamız gerekiyor. Bu konuda gayret sarf eden Erden Kıral ve ekibine teşekkür ederiz. Biz Damlacık tarihinin, buradaki mahalle kültürümüzün kaybolmamasını, yaşamasını istiyoruz." 
DOĞAL PLATO
Damlacık'ın doğal bir film platosu olduğunu belirten Yönetmen Erden Kıral ise, evlerini terk etmek istemeyen sent sakinlerine destek verdi. Damlacık'ın korunması gerektiğini dile getiren Kıral, şöyle konuştu:
"Damlacık; İzmir'in kalbi. Tarihi bir yer. Manzarası, sokaklarıyla her anlamda çok güzel bir semt. Ben filmlerimde hep doğallıktan yana oldum. Bu yüzden değerlerimizi korumak gerektiğine inanıyorum. Bazı sahnelerimizi burada zevkle çekim yapıyorum."
Damlacık'ın yanı sıra Konak'ın Basmane, Gürçeşme ve Gültepe semtlerinde de çekimlerin yapıldığı Gece filminin oyuncu kadrosunda Nurgül Yeşilçay ve Mert Fırat'ın yanı sıra İlyas Salman, Vildan Atasever, Teoman Kumbaracıbaşı, Ayça Damgacı, Hakan Karahan, Hakan Yufkacıgil ve Nur Sürer de yer alıyor.

FOTOĞRAFLI