ÇANAKKALE'nin Bayramiç İlçesi’nde yöresel geleneklere uygun yapılan düğünde, damat, sağdıç arkadaşları tarafından şekilden şekile sokuldu. Damada şalvar bile giydirilip gelinle karşılıklı oynatıldı.
Çanakkale Devlet Hastanesi'nde güvenlik görevlisi olarak çalışan 24 yaşındaki Ahmet Özer, 20 yaşındaki Ünzüle Sezer’le evlendi. Genç çiftin düğünü gelinin memleketi Bayramiç’te yapıldı. Düğün, gündüz gelinin evinin önünde damat traşıyla başladı. Sağdıç arkadaşları, traş olan damat Ahmet Özer'in yüzüne badana fırçasıyla köpük sürdü. Yüzü köpükten görünmeyen damat kaldırılıp gelinle karşılıklı oynatıldı. Bir testi üzerine konan dalların aralarına sıkıştırılan kağıt ve demir paraları elleri arkadan bağlı damat tarafından ağzıyla almaya zorlandı. Kağıt paraları kolaylıkla alan damat, sıra demir paralara gelince zor anlar yaşadı.
Bölgedeki düğün gelenekleri kapsamında damada yapılan şaka bununla da kalmadı. Damada şalvar giydirildi. Gelinle karşılıklı oynatıldı. Daha sonra damadın eline bir satır veren 7 sağdıç kendilerini sakal traşı etmesini istedi. “Eğer birimizin yüzünü kanatırsan kızı alamazsın” diye tehdit edilen damat Ahmet Özer, 7 sağdıcı da tek tek satırla traş etti.
Genç çiftin düğünü, akşam Bayramiç Belediyesi Düğün Salonu'nda devam etti. Çok sayıda davetlinin önünde damada bu kez yemek önlüğü giydirildi. Ağzına emzik verildi. Daha sonra sağdıçlar tarafından boynuna takı yerine çeşitli meyveler takıldı. Takı töreninde pantolonuna altın takma bahanesiyle batırılan iğneler damadı çileden çıkardı. Ancak damat, gelenekler gereği yapılan tüm bu şaka zor da olsa dayanıp sessiz kalmaya çalıştı. Yaşanan manzaralar davetlileri kahkahaya boğdu. Düğün, davul zurna eşliğindeki oyunlarla mutlu bir şekilde sona erdi.