MUĞLA Dalaman Havalimanı'nda, taşeron şirkete bağlı olarak görev yapan temizlik ve güvenlik görevlileri, sendikal haklarının engellendiğini, ilkel koşullarda baskılara maruz bırakılarak çalıştırıldıklarını ve hiçbir neden gösterilmeden işten çıkartıldıklarını öne sürerek eylem yaptı.
Dalaman Havalimanı'nda, taşeron firmaya bağlı çalışan 23 temizlik, 23 güvenlik görevlisi ve 4 santral çalışanının işine bir süre önce son verildi. Hiçbir gerekçe gösterilmeden işlerine son verildiğini öne  süren işçilerden bir bölümünün de aralarında bulunduğu 20 kişi, dün Devlet Hava Meydanları İşletme Müdürlüğü (DHMİ) binası önünde toplandıktan sonra 'Taşeron işçiler haklarını arıyor', 'İşçi sınıfını yenemezsiniz', 'Ücretli köleliğe son' diye slogan atttı. İşçiler adına Beyza Akıncı, basın açıklaması yaptı. Akıncı, 50 arkadaşlarının işine son verildiğinin diğerlerin de istifaya zorlandığını iddia ederken şöyle dedi:
"Havalimanında çalışan taşeron temizlik işçileri ve güvenlik görevlileri arkadaşlarımız çeşitli baskılara maruz kalarak, işten çıkarılma tehdidi ile karşı karşıya kalmışlardır. Arkadaşlarımız işten çıkartılırsa konuyu tüm işçi konfederasyonlarına taşıyacağımızdan emin olun. Amacımız işverene zorluk çıkarmak değil, işbirliği içerisinde yasalara uygun, uygar ülke koşullarda çalışılmasını sağlamaktır. Haksız işten çıkarmalar ve isteğimiz olan belgeler verilinceye kadar eylemlerimiz devam edecektir."
Temizlik şirketinde 3 yıldan bu yana çalıştığını belirten Mukaddes Yılmaz, "Bugün işten çıkartılma sebebim AK Parti'dir. Burada çalışanların kaderini belirleyen gene bu şirkette çalışan AK Partililer oldu. Partinin ilçe başkanlığı ile birlikte bizlerin isimlerini yazarak işten çıkartılmamıza neden oldu. Bu kişilere hakkımı helal etmiyorum" iddiasında bulundu.
İşçileri temsilen gelen avukat Aysel Dirliktutan ise haksız yere işten çıkartılan arkadaşların eylem yapmasının anayasal bir hak olduğunu vurgulayarak, işçilerin ve güvenlik görevlilerinin haklarının takipçisi olacaklarını kaydetti. Slogan atan işçiler, alkışlı protesto ardından bir süre oturma eylemi yapıp, dağıldı.

FOTOĞRAFLI