Oktay ENSARİ/KAYSERİ, () - YURDUN dört bir yanından Erciyes dağına gelen dağcılar Erciyes'in 3 bin 916 metrelik zirvesine Zafer Tırmanışı gerçekleştirdi. Dağcılar zirvede Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu büyük önder Başkomutan Atatürk, silah arkadaşları ve şehitler için saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı okudu.
Dağcılık Federasyonu ve HADAK tarafından düzenlenen Zafer Tırmanışına İstanbul, Ankara, Kayseri, Sivas, Mersin başta olmak üzere bir çok ilden 100'ün üzerinde dağcı katıldı. 30 Ağustos'da başlayan tırmanışa İran'dan gelen dağcılar da katıldı. Kadın ve erkek sporcular, gruplar halinde Sütdonduran Yaylası ve Tekir Yaylası -Çobanini- Hörgüçkaya ve sırt kulvarı rotasından zirveye ulaştılar. Her iki yönden gelen dağcılar saat 09.00'da Erciyes'in zirvesinde buluştu. Zirvede Türk bayrağı ve Atatürk posterleri açan dağcılar, ''Böylesi anlamlı bir zaferin yıldönümünü Erciyes dağının zirvesinde kutlamak bize tüm yorgunluğumuzu unutturdu'' dedi.
Bu arada tırmanışa katılan yerelg azeteci 68 yaşındaki Bekir Demirağ,  Zafer Tırmanışı etkinliğiyle birlikte 70'inci zirve tırmanışını gerçekleştirerek, dağcı arkadaşları tarafından alkışlandı.

FOTOĞRAFLI