KASTAMONU'nun Daday İlçesi Belediye Başkanı CHP'li Hasan Fehmi Taş, ilçedeki 82 konaktan tescilli olan 22'sinin restore edilerek turizme açılması için çalışma yapıldığını söyledi.
10 bin nüfuslu Daday, Karabük'ün tarihi konaklarıyla ünlü ilçesi Safranbolu olma yolunda. Daday Belediye Başkanı Hasan Fehmi Taş, tarihi ve kültürel mirasın korunması amacıyla 2010'da başlatılan çalışmalar kapsamında ilçedeki 82 konaktan 22'sinin, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'nca tescillendiğini söyledi. Başkan Taş, bu konaklardan Hekimoğlu Konağı'nın, 90 bin lira harcanarak restore edildiğini ve turizme açıldığını belirtti. Başkan Taş, şöyle konuştu:
"Tescilli diğer konaklarla ilgili de çalışmalar sürüyor. Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'nca projeleri onaylanan konaklarla ilgili restoresyon çalışmaları sürecek. Ayrıca diğer konakların da koruma altına alınması için çalışma yapılıyor. Aslında köylerdeki konaklarla birlikte ilçe genelindeki konak sayısı 350 civarında. Bu konaklarımızı butik otel ve işletmeler olarak hizmete açmayı hedefliyoruz. Amacımız, ilçemizin tarihi güzelliklerini ortaya çıkararak turizm cenneti olma yolunda sağlam ve emin adımlarla ilerlemek. Bu konakların korunması, gelecek nesillere ışık tutması açısından ve ilçemizin kültür turizme açılması açısından çok önemli. Tarihi konaklarımızla ilçeyi küçük Safranbolu yapmak istiyoruz. Böylece ilçemizi konaklarıyla da cazibe haline getireceğiz."