Özgür ARSLAN / İSTANBUL, () Gelişen Sekiz Ülke (D-8) Akil Adamlar Grubu (AAG)toplantısı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un başkanlığında
İstanbul'da yapıldı.
Toplantıya, D-8 Genel Sekreteri Seyid Ali Muhammed Musavi, Mısır'dan eski Dışişleri Bakanı Mohamed el-Orabi, Pakistan'dan eski Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Ahmad Shamshad, Bangaledeş'ten eski büyükelçi M. Afsarul Qader, Endonezya'dan eski büyükelçi Adiyatwidi Asmady, İran'dan eski büyükelçi Morteza Damanpak Jami, Nijerya'dan eski büyükelçi Sulaiman Dahiru ve Malezya'dan eski Büyük Britanya Yüksek Komiseri Zakaria Sulong katıldı.

"D-8 ÇALIŞMALARINDA NİÇİN BAŞARILI OLAMADI?"
Toplantının ardından kısa bir açıklama yapan Kurtulmuş, AAG'nin iki gün sürecek toplantısında başlıca iki gündem maddesi olduğunu belirten Kurtulmuş, 1997'de Çırağan Sarayı'nda atılan adımla büyük bir ümitle başlayan D-8 hareketinin, uzun yıllar içinde belli çalışmaları gerçekleştirdiğini ama maalesef gerekli sonuçları, kendisinden beklenen önemli adımları atamadığını söyledi.
Kurtulmuş, iki gün sürecek toplantılarda "D-8 çalışmalarında niçin başarılı olamadı?" ve "Bundan sonraki dönemde nasıl başarılı olabilir?" sorularına cevap arayacaklarını söyledi.
Numan Kurtulmuş, AAG'nin eylül ayındaki liderler zirvesine sunulmak üzere hayati noktalara odaklanmış bir rapor hazırlayacaklarını ve bu raporun politika yapıcılarının elinde bir yol haritası olarak bulunacağını söyledi.
(BB) (FOTOĞRAFLI)