Yaşar ANTER/BODRUM (Muğla), () - BODRUM'da ormanlık alanda el ve ayakları arkadan bağlanmış cesedi bulunan 37 yaşındaki Murat Dereli'nin katil şüphelisi olarak kız kardeşi 35 yaşındaki M.Ö. tutuklandı. Olayla ilgili görülen diğer kız kardeşi 36 yaşındaki H.D.E. ve eniştesi 39 yaşındaki S.E. ile 38 yaşındaki A. ve 41 yaşındaki Ü.T. çifti de gözaltına alındı.
Göltürkbükü Mahallesi Çataldağ Mevkii'ndeki ormanlık alanda, geçen 11 Ağustos'ta, köylüler tarafından bir çuval içinde el ve ayakları arkasından bağlı, bir erkek cesedi bulundu. Köylülerin ihbarı üzerine sevk edilen jandarma ekibi, başka yerde öldürülüp, atıldığı belirlenen kişinin, yaralama suçundan tutuklu bulunduğu cezaevinden bir süre önce tahliye edilince bir balık çiftliğinde çalışmaya başlayan Murat Dereli olduğunu saptadı. Murat Dereli'nin bir hafta önce öldürüldüğü belirlendi.
SERBEST KALANLAR TAKİBE ALINDI
Olayla ilgili soruşturma başlatan jandarma, Dereli'nin geçen 2 Ağustos'ta Milas İlçesi'nden evli, iki çocuk annesi bir kadını kaçırıp, Bodrum'a annesinin yaşadığı eve getirdiği ve bu nedenle tartıştığı yakınlarının kendisinden şikayetçi olduğunu belirledi. Bunun üzerine jandarma Dereli'nin tartıştığı kız kardeşleri H.D.E.ve M.Ö. ile eniştesi S.E.'nin ifadeleri alındı. İlgileri olmadığı anlaşılan üç kişi serbest bırakıldı. Jandarma bu kez Milas İlçesi'nden evli çifti gözaltına aldı. Jandarmadaki sorgularının ardından adliyeye sevk edilen iki şüpheliden Ü.T. ve eşi A.T. de serbest kaldı.
SERBEST KALANLARA TEKNİK TAKİP
Serbest kalmalarının ardından teknik takibe alınan 5 şüpheliden M.Ö., bu sabah tekrar gözaltına alınıp, sevk edildiği adliyede tutuklandı. Jandarma M.Ö.'nün daha önce serbest bırakılan kız kardeşleri H.D.E. ve eniştesi S.E. ile iki şüpheliyi daha gözaltına aldı. Sonradan gözaltına alınan dört şüpheli de tutuklama talebiyle adliyeye sevk edildi. Dereli'nin aile içi bir sorun nedeniyle öldürüldüğü iddia edilirken, soruşturmanın sürdüğü belirtildi.

FOTOĞRAFLI