ÇANAKKALE'nin Biga İlçesi'nde yaşayan 60 yaşındaki Zeki Akaydın, Cumhuriyet'in 90'ıncı yılı nedeniyle ilçeden il merkezine olan 90 kilometrelik mesafeyi yürümeye başladı. Sabah saatlerinde yürüyüşün bitiş noktası olan il merkezine varmayı hedefleyen Akaydın, alkışlarla uğurlandı.

Biga'ya bağlı Aşağı Demirci Köyü'nde yaşayan evli, iki çocuk babası ve işçi emeklisi olan Zeki Akaydın, Cumhuriyet'in 90'ıncı yılı nedeniyle 90 kilometrelik mesafe yürüyecek. Biga'dan alkışlarla saat 06.00 sıralarında yürüyüşüne başlayan Akaydın, 19.00'da Lapseki ilçesine vardı. Zeki Akaydın'ı burada Lapseki Belediye Başkanı Gani Mehmet Ekim, Lapseki Kaymakamı İsmail Ayhan Tavlı ile vatandaşlar karşıladı, destek verdi. Mola veren Akaydın, 21.00'de yeniden yürüyüşe geçti. Çanakkale'de Cumhuriyet Meydanı'nda yapılacak Çelenk Töreni'ne yetişmeyi hedefleyen Akaydın'a güzargah boyunca üzerinde afişler bulunan iki otomobilin eşlik ettiği görüldü.

Yürüyüşle ilgili Zeki Akaydın, "70 milyon için ve Cumhuriyetimiz için 90'ıncı yılda 90 kilometre yürüyeceğim. 'Çanakkale Geçilmez ve Yurtta Sulh Cihanda Sulh' yazılı tişörtleri taşımayacağım. Bir, iki saat dinlendikten sonra yola devam edeceğim. Bu yürüyüşte, anlamlı bir günde Lapseki'de beni karşılayan bu coşkulu kalabalıktan yorgunluğum kalmadı, Allah hepinizden razı olsun" dedi.