Gökhan CEYLAN/ SİVAS, () - CUMHURİYET Üniversitesi Rektörlüğü tarafından şehit aileleri, gazi ve yakınlarına iftar yemeği verildi. 
Cumhuriyet Üniversitesi'nde düzenlenen iftar programına, Sivas Valisi Alim Barut, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Fatih Celalettin Sağır, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Aydın, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık, Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği Başkanı Mustafa Hızal, Muharip Gaziler Derneği Başkanı Fuat Ahıskalı, bazı il protokol üyeleri ile şehit aileleri ve gaziler katıldı. Ezan okunmasıyla birlikte oruçlarını açan davetliler daha sonra dua etti. Rektör Prof. Dr. Kocacık yemek sonrasında yaptığı konuşmada, programa katılanlara teşekkür ederek, "Şehit ailelerimizin ve gazi ailelerimizini bizlerde özel bir yeri var. Göreve başladığım günden beri Ramazan aylarında birlikte oluyoruz. Bu geleneği devam ettiriyoruz ve Allah ömür verirse devam ettireceğiz. Şehitlerimizi rahmetle anıyorum" dedi.
Vali Alim Barut ise, kendilerini şehit aileleri ve gazilerle bir araya getiren üniversite yönetimine teşekkür ederek, "Şehitlerimizi rahmetle, minnetle anıyorum. Geride kalanlara sabrı cemiller diliyorum. Gazilerimizede bundan sonraki yaşantılarında mutlu sağlıklı bir ömür diliyorum" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI