Elif DEMİRCİ/ İZMİR, () - CUMHURİYET Kadınları Derneği Genel Başkanı Canan Arıtman, İslam Konferansı Örgütü eski Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu'nun cumhurbaşkanlığına CHP ve MHP'nin çatı adayı olarak gösterilmesine tepki gösterdi. Arıtman, "İhsanoğlu'nun değil cumhurbaşkanı adayı gösterilmesi, Diyanet İşleri Başkanı adayı bile gösterilmesi sakıncalıdır" dedi.
Cumhuriyet Kadınları Derneği Genel Başkanı Canan Arıtman, Konak Meydanı'nda yaptığı basın açıklamasında İhsanoğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığını eleştirdi. Arıtman, 30 kadının katıldığı protesto gösterisinde İhsanoğlu'nun adaylığının büyük bir hayal kırıklığı yarattığını öne sürerek şunları söyledi:
"Yaşamı boyunca Sünni siyasal İslamı bir yaşam biçimi olarak benimsemiş bir din adamının laik demokratik cumhuriyete cumhurbaşkanı olması kabul edilemez bir durumdur. Türkiye Cumhuriyeti, din devleti değildir. Eğer laik sistemden uzaklaşılırsa bugün birbirini boğazlayan Ortadoğu ülkelerinden biri oluruz. İhsanoğlu'nun değil cumhurbaşkanı adayı gösterilmesi, Diyanet İşleri Başkanı adayı bile gösterilmesi sakıncalıdır. Eğitimi, çalışma alanları, bugüne kadar yaptığı işler dikkate alındığında laik kesimden, kadınlardan, Aleviler'den oy alamaz. Cumhuriyet kadınları olarak CHP ve MHP'nin bu adayı geri çekerek, cumhuriyet değerlerine Atatürk ilkelerine gönülden bağlı bir vatanseveri aday göstermelerini bekliyoruz."

FOTOĞRAFLI