DENİZLİ’de Pamukkale Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojileri Bölümü’nden 15 öğrenci, Yrd.Doç.Dr. İbrahim Doruk'un danışmanlığında yürütülen projeyle 'Cumhuriyet’ adını verdikleri, saatte 56 kilometre hız yapan 3 tekerlekli elektrikli taşıt geliştirdi.
Pamukkale Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nda görevli Yrd.Doç.Dr. İbrahim Doruk, öğrencilerle birlikte daha önce de bir otomobil yaptıklarını belirterek,  saatte 56 kilometre hız yapan 3 tekerlekli elektrikli, 'Cumhuriyet’ adını verdikleri taşıtın okulun ikinci aracı olduğunu söyledi. Aracın, yüzde 100 yerli olduğunu belirten Yrd.Doç.Dr. İbrahim Doruk, şöyle dedi:
"Şehir içinde ulaşımı düşünerek planladığımız araç üç tekerlekli. Öğrencilerimle birlikte yürüttüğümüz proje ile geliştirdiğimiz araç 1500 TL’ye maloldu. Elektrikli araçlarımızı geliştirmeye devam edeceğiz. Araçlarımızın şehir içi, kampus içi ulaşımda ve özellikle büyük sanayi tesislerinde iç ulaşım ve nakillerde kullanılması için Ar-Ge faaliyetlerine hız verdik. Her döneme bir elektrikli araba üretmek için planlamalarımızı yaptık. Tek şarjda 80 kilometre menzile sahip, 120 kilogram yük ve yolcu taşıma kapasiteli aracımız, maksimum 56 kilometre hıza ulaşabiliyor. Önümüzdeki dönemde araçlarımızın güneş enerjili ve ekolojik malzemelerden yapılmış olanlarının üretim ve denemelerini gerçekleştireceğiz."