İZMİR’de yaşayan Devrim As, 68 gün evli kalıp boşanma kararı aldığı eşinin yakınlarınca tartaklanınca, tabancasını çekip ateş ederek  kayınvalidesini yaraladı. Tutuksuz yargılandığı sırada, geçirdiği trafik kazasında felç kalan As, Yargıtay’ın cezasını onamasıyla boynundan aşağını tutmayacak halde cezaevine girmekten Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün affıyla kurtuldu. Af kararıyla büyük sevinç yaşayan As, yeniden hayata sarıldı, mucize yaratarak önce elini kullanmaya, ardından da hareketsiz durduğu yatağından kalkıp engelli aracıyla da olsa günlük yaşamına başladı. Gül’e teşekkür maili atıp verdiği mücadeleyi anlatan Devrim, mutluluğunu da annesiyle paylaştı.
Balçova'da market işleten 36 yaşındaki Devrim As, 2003 yılında mutluluk hayalleri kurarak evlendi. Ancak evliliğinin istediği gibi gitmemesi üzerine, 68 gün sonra eşinden ayrılmaya karar verdi. İddiaya göre bunu kabullenemeyen eşinin yakınları, Devrim As’ı hastanelik edinceye kadar dövdü. Dayak yemeyi hazmedemeyen Devrim As da, kayınvalidesini tabancayla yaraladı. Tutuklanan As, cezaevine konuldu.
İzmir 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanıp, 7 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılan Devrim As, hakkındaki karar Yargıtay tarafından usul yönünden bozulunca, bu süreçte tahliye edildi. Market işletmeciliğine devam eden Devrim As, 2009 yılının Eylül ayında, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’nda, kullandığı motosikletle bariyerlere çarpınca ağır yaralandı. Arkada oturan kuzeni Birol Özener ise hayatını kaybetti. Aylarca hastanenin yoğun bakım ünitesinde kalan Devrim As, göğsünden aşağısı felç kaldığı için de yatalak oldu.
CEZASINI CUMHURBAŞKANI AFFETTİ
Göğsünden aşağısını oynatamayan, yatağında yan bile dönemeyen, annesi Suzan As’ın yardımıyla yaşamını sürdüren Devrim As, hakkındaki ceza kararının kesinleşmesiyle sarsıldı. Mahkemenin kararının Yargıtay’ca onanması üzerine Devrim As için tutuklu kaldığı süre dikkate alınarak geriye kalan 5 ay 24 günlük cezasını çekmek üzere yakalama emri çıktı.
Her an polis tarafından yatalak olarak cezaevine götürülme korkusu yaşayan As’a, rahatsızlığının geçmeyeceği yönünde rapor alınıp, affetmesi için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e başvuruldu. İşleme konulan başvuru üzerine As’ı kontrol eden Adli Tıp Kurumu 3'üncü İhtisas Kurulu, sürekli sakatlık raporu verdi. Bunun üzerine de Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Anayasa’nın 104'üncü maddesi uyarınca Devrim As’ı geçen yıl şubat ayında affetti.
GÜL’E TEŞEKKÜR MESAJI
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün kararıyla büyük sevinç yaşayan Devrim As, hayatında da devrim gibi azim örneği gösterdi. İlk olarak yatağında kültür fizik çalışmaları yapan As, sağ elini hareket ettirdi. Bununla da yetirmeyen Devrim As, geleceği için de güzel hayaller kurmaya başladı. Elinin ardından boynunu da oynattı.
Kısa sürede çok önemli gelişme sağlayan As, aldığı özel engelli aracıyla, 5 yıldır özlemini duyduğu dış dünyaya kavuştu, evinden çıktı. Günün büyük bir bölümünü, deniz kenarında, ya da arkadaşlarının yanında geçirmeye başladı. Devrim As, hayatında katettiği bu gelişmeler sonrasında, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e da e-posta göndererek hem hayatındaki gelişmeleri anlattı, hem de teşekkür etti.
EN BÜYÜK DESTEĞİ ANNESİ
Mutluluğunu annesiyle yaptığı 'Çak' hareketiyle gösteren Devrim As, başından geçenleri şöyle anlattı:
"Ben yaşayan bir ölüydüm, cezamın affedilmesinin ardından büyük sevinç yaşadım. Adeta kendimi yeniden doğmuş gibi hissettim. Azmettim ve bu hale geldim. Bunu da yeterli bir fizik tedavi görmeden yaptım. Bundan sonra zor olduğunu biliyorum ama, tekrar ayağa kalmak istiyorum. Yeniden çok sevdiğim basketbol topunu elime alıp saatlerce oynamak istiyorum."
Oğlunun en büyük yardımcısı olan anne Suzan As ise, oğlunun cezasını affederek yaşama bağlayan Abdullah Gül’e minnet duyduğunu, büyük mutluluk yaşadığını dile getirdi.