CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, Malazgirt Zaferi’nin yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı. Gül, Malazgirt Savaşı'nın Anadolu’nun kapılarını Türkler'e açan ve sonuçları itibarıyla Türk ve dünya tarihi açısından bir dönüm noktası olduğunu söyledi.
Gül, Malazgirt Zaferi'nin tarihe altın harflerle yazılmış şanlı bir zafer olduğunu dile getirdi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül; şöyle dedi:
"Zaferin ardından Sultan Alparslan’ın sergilediği adaletli, merhametli ve hoşgörülü yönetim anlayışı, Anadolu’da köklü bir medeniyetin temelini de atmıştır. Birlik ve beraberlik, hoşgörü, kardeşlik gibi yüce hasletlerini bereketli Anadolu topraklarında pekiştiren milletimiz, vatan bildiğimiz bu topraklarda eşsiz bir kültür ve tarih mirası oluşturmuştur. 1071’den bugüne Anadolu toprakları, barış, sevgi ve kardeşlik çağrısının merkezi olmuş, Türkiye Cumhuriyeti bu sağlam temeller üzerine kurulmuştur. Milletimizin sahip olduğu kültürel ve tarihsel zenginliklere her zaman olduğu gibi bugün de sahip çıkmakta, gurur duyduğu geçmişinden aldığı güçle, parlak bir geleceğe doğru kararlılıkla ilerlemektedir. Atalarımızdan emanet aldığımız köklü mirası koruyarak, Türkiye Cumhuriyeti’ni sonsuza dek yaşatmak hepimizin ortak amacı, en önemli sorumluluğumuzdur. Malazgirt Zaferi'nin 943. yıl dönümünde, Sultan Alparslan'ı ve cennet vatanımız uğruna canını veren tüm şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyor, vatandaşlarımıza selam ve sevgilerimi iletiyorum."