Sinan BİLGİLİ/İSTANBUL, () CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül,  " (Cumhurbaşkanlığı seçimleri) Türkiye'ye yakışır şekilde ilk defa halkın seçeceği sürecin içinden başarıyla çıkmamız gerekiyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, Beyoğlu Özel Karaköy Rum Ana ve İlköğretim Okulu'nda, Cumhurbaşkanlığı fotoğrafçıları fotoğraf sergisine katıldı. Gül, bu sırada gazetecilerin sorularını yanıtladı. Görev süresi 28 Ağustos'ta dolacak olan Gül'e AK Parti Genel Başkanı olup olmayacağı soruldu. Cumhurbaşkanı Gül soruya "Bunların sırası değil. Seçim sürecinde günü geldiğinde; partinin kurucusuyum. Kendi aramızda konuşacağımız konulardır" yanıtını verdi.

 "ONLAR DA GELDİĞİNDE SEVİNÇ YAŞARIZ"

 Cumhurbaşkanı Gül, Musul'da kaçırılan konsolosluk görevlileriyle ilgili bir soruya, "Bunlar çok zor işler. Bir tarafta zorla tutulan, rehin tutulan alıkonan insanların sağ salim getirilmesi çok önemli. Çok sabır istiyor, titiz bir çalışma istiyor. Daha öncede bu tip olaylar oldu başka coğrafyalarda, Afganistan'da. Gayet titiz bir çalışma neticesinde kurtarıldılar. İnşalah konsolosumuz başta olmak üzere konsolosluk personeliyle ilgili neticeyle bu şekilde sağ salim bitirmek için gayet kararlı çalışmalar devam ediyor. İnşallah onlar da geldiğinde sevinç yaşarız" yanıtını verdi.

 "SÜRECİN İÇİNDEN BAŞARIYLA ÇIKMAMIZ GEREKİYOR"

 Cumhurbaşkanı Gül, görev süresinin bittiği hatırlatılınca, "Nihayetinde bizler demokratik ülkenin seçilmiş insanlarıyız. Hepsinin süresi vardır. Sorumlulukları en iyi şekilde yerine getirmeleri beklenir. Süreler bittikten sonra da halk takdir eder. O açıdan doğrusu gönlüm rahat bir şekilde 7 yılın sonuna gelmiş vaziyetteyim. 28 Ağustos'ta görev sürem bitecek. Yeni süreç başladı. Adayların hepsi belli oldu. Artık Türkiye'ye yakışır şekilde ilk defa halkın seçeceği sürecin içinden başarıyla çıkmamız gerekiyor. Bu da Türkiye'nin başarısı olacaktır" şeklinde konuştu.

 Cumhurbaşkanı Gül, Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğluyla ilgili yaptığı görüşmenin içeriğinin sorulması üzerine "Bir adayımız nezaket ziyareti yapmak istedi. Kabul ettim. Zaten Erdoğan ile görüşmüştüm biliyorsunuz. Kendisine başarılar diledim" yanıtını verdi.

 (FOTOĞRAF)