Faik KAPTAN/İSTANBUL,() Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül, Harvard Üniversitesi'nde öğrenim gören oğulları Mehmet Emre Gül'ün mezuniyet törenine katılmak üzere bugün THY'nin tarifeli uçağı ile İstanbul’dan Boston’a gitti.
Cumhurbaşkanı Gül, eşi Hayrünnisa Gül ile birlikte bugün saat 12.50’de Cumhurbaşkanlığına ait TK-CBK kuyruk tescilli uçakla Ankara’dan İstanbul’a geldi. Gül ailesi uçaktan indikten sonra bir süre Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi’nde kaldı. Daha sonra Devlet Konukevinin karşı tarafına çekilen THY’nin İstanbul- Boston seferini yapacak olan TC-JOB kuyruk tescilli ve TK-0081 sefer sayılı tarifeli uçağına önce yolcular alındı. Yolcuların alınması bittikten sonra son olarak Cumhurbaşkanı Gül ve eşi Hayrünnisa Gül bindi. THY’nin İstanbul’dan Boston’a giden uçağında Abdullah Gül Üniversitesi Rektörü İhsan Sabuncuoğlu’nun da olduğu öğrenildi.
Oğulları Mehmet Emre Gül'ün Harvard Üniversitesi'ndeki mezuniyet törenine katılmak üzere ABD’nin Boston kentine giden Gül çiftinin ziyaretleri resmi olmadığı için seyahatlerini Türk Hava Yolları’nın tarifeli sefer ile gerçekleştirdikleri belirtildi.
Cumhurbaşkanı Gül’ün, oğlu Mehmet Emre'nin mezun olduğu Harvard Üniversitesi'ndeki öğrencilerle de bir araya geleceği, deneyimleri ve tecrübeleri ile öğrencilere Türkiye'nin çevresindeki, güncel bölgesel gelişmelerle ilgili konferans vereceği öğrenildi.
Gül çifti, temaslarının ardından 31 Mayıs'ta Türkiye'ye dönecek.
FK(FOTOĞRAF)