CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, Kayseri'de Kocasinan İlçe Belediye Başkanlığı görevini sürdüren AK Partili Bekir Yıldız adına yayımlanan 'Bekir Abi' kitabına yazı yazdı. Gül yazısında, çocukluk ve gençlik yıllarından beri dostluğunu sürdürdüğü Bekir Yıldız için 'Hayatı çok erken yaşlarda öğrendi' ifadesine yer verdi
Cumhurbaşkanı Gül ile çocukluk arkadaşı Bekir Yıldız yıllar önce Türk Ocağı, Büyük Doğu Derneği'nde başlayan, Milli Türk Talebe Birliği'nde temellendirdikleri fikir hareketinde de birlikteydi. 1991 yılında Gül'ün Refah Partisi'nden milletvekili olmasının ardından, Bekir Yıldız da 27 Mart 1994 yerel seçimlerinde aynı partiden Kocasinan Belediye Başkanlığı koltuğuna oturdu.
SİYASETİ BIRAKIYOR
Bugünlerde siyasetten elini ayağını çekmeye hazırlanan Yıldız'ın yaşam hikayesi  ve siyaset hayatı 'Bekir Abi' adlı kitapta toplandı. Bekir Yıldız'ın çocukluk yıllarından beri yakın arkadaşı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de kitaba yazı yazdı. Gül yazısında Yıldız'ı tanımlarken, "Sanırım onun bu sabırlı, tevekkül ve merhametli yapısı, biraz da çocukluk günlerinden birikip gelmektedir. Ciddi ve hep sorumluluk taşıyan bir arkadaş olduğu için hayatı çok erken yaşlarda öğrendi" dedi.