Tahsin GÜNER/ANKARA, () - CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, Başbakan Erdoğan'ın "Cumhurbaşkanı'nı da dinlemişler" sözlerini değerlendirirken, "Benimle ilgili ihtimal de dışı diyemem. Ama bu konularla ilgili herhangi bir kaygım ya da korkum söz konusu değildir varsa böyle şeylerin ortaya çıkmasından" dedi.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Lahey'de düzenlenecek 3'üncü Nükleer Güvenli Zirvesi'ne katılmak için Hollanda'ya hareket etti. Ziyareti öncesi Esenboğa Havalimanı'nda açıklama yapan Gül, bu tip toplantıların ikili görüşmeler yapmak için fırsat oluşturduğunu söyledi. Birçok ikili görüşme yapma fırsatı bulacağını belirten Gül, şöyle konuştu:
"Nükleer güvenlik gibi çok önemli bir konunun yanısıra, dünyanın gündeminde yer alan diğer güncel meselelere ilişkin tutumlarımızı en üst düzeyde muhataplarımıza aktarmaya da fırsat verecektir. Bu zirvenin toplanması dünyada önemli olayların ortaya çıkmasına denk gelmektedir. Dolayısıyla ülkelerin görüşlerinin birbirine aktarılması gayet önem taşımaktadır. Onun için bu zirvenin faydalı olacağını düşünüyorum, nükleer enerji dışında." 
"TWITTER ASLINDA KAPANMADI, GİREN SAYISI 2 KAT ARTTI"
Cumhurbaşkanı Gül, Twitter'ın kapatılmasına ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi; "Herhangi bir şekilde internetin ya da bu tip platformların tamamen kapatılması kanunen aslında mümkün değil. Ancak oralardaki ilgili sayfalar, bir sayfada herhangi biri suç işliyorsa o sayfa kapatılabilir. Şu anda mevzuatımız bu şekilde. Bunu bilerek istismar edenlere de doğrusu fırsat vermemek gerekir. Twitter aslında kapanmadı aslında. Kullananların sayısı 2 kat arttı. Zaman zaman bu tip büyük iletişim platformalarıyla problemler çıkabiliyor. Onun için aslında, problemler çıkmadan bu şirketlerle çok sağlıklı diyaloglar ve kanallar kurmak gerekiyor. Bazen haklı talepler sözkonusu oluyor. Giderilmesi için bu kanallara ihtiyaç duyuluyor. Ben 2012 yılında Silikon Vadisi'ne ziyarette bulunduğumda, Twitter'ın sahipleri ve ileri gelenleriyle biraraya gelmiştik. Bu sıkıntılar ortaya çıkınca temasa geçtiler. Bu tatsız durumun biran önce bitmesiyle ilgili diyalogun hemen başlaması yönünde. Türkiye'nin bazen haklı talepleri sözkonusu oluyor. Onlarda da en üst seviyelerde hep cevaplar geldi. İnanıyorumki kısa süre içinde problem bitecek. Türkiye gibi bir ülke için hoş olmayan durumlar oluyor."
"BENİMLE İLGİLİ İHTİMAL DE DIŞI DİYEMEM"
Cumhurbaşkanı Gül, Başbakan Erdoğan'ın '"umhurbaşkanı'nı da dinlemişler" sözünü değerlendirerek, şöyle konuştu:
"Ortaya çıkan durum şunu gösteriyor bazı devlet görevlileri kanunların kendilerine verdiği yetkiyi aşıp kendi başlarına birçok dinlemeler yapmışlar. Bunların hepsi suç, önce bunu söylemek isterim. Bunlarla ilgili işlemler de hukuk içinde delillendirilmeli ve kanunlar çerçevesinde cezalandırılmalı. Benimle ilgili ihtimal de dışı diyemem. Çünkü teknolojinin geldiği noktada bunları engellemek tam olarak mümkün değil. Ama bu konularla ilgili herhangi bir kaygım ya da korkum söz konusu değildir varsa böyle şeylerin ortaya çıkmasından. Benim bir bilgim yok, makamımızla ilgili gerekli tedbirler alınır."
Gül, Suriye'deki Süleymanşah Türbesi'nde IŞID tehdidini ilişkin, bazı ülkelerin ana vatanları dışında da toprakları olduğunu hatırlatarak şöyle dedi:
"Bunlar bazen adalar olur farklı kıtalarda olur. Bizim de anavatan dışında tek toprağımız burasıdır. Türk bayrağı dalganır. Anavatan nasıl korunursa orası da aynı şekilde korunur. Bunu da herkesin bilmesini isterim."

(BY/İD)