Oktay ENSARİ- Demet ÖZTÜRK/KAYSERİ, () - CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, Ankara'dan Kayseri'ye özel uçakla geldi. Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Mehmet Özhaseki’nin kızı Merve’nin düğüne katılacak olan Gül, sabah Ankara'da kendisinin de bulunduğu toplantıda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Fevzioğlu arasındaki gerginlik ile ilgili soruya yanıt vermedi.
Kente saat 15.05'te gelen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü Kayseri Erkilet hava alanında Vali Orhan Düzgün, AK Partiden ayrılarak bağımsız kalan Kayseri milletvekili Ahmet Öksüzkaya, Garnizon Komutanı Hava Pilot Tümgeneral Ali Demiral, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ve il protokolü karşıladı. VIP Salonu çıkışında gazetecilerin Danıştay açılış töreninde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Türkiye Barolar Birliği başkanı Metin Fevzioğlu arasındaki gerginlikle ilgili soruya yanıt vermedi. Gül, bu arada havaalanından ayrılıp makam otomobiline binerken muhabirlerine babası Ahmet Gül ile ilgili abonelerine servis ettiği haberi gördüğünü söyleyerek, "Güzel olmuş" dedi.
Cumhurbaşkanı buradan Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik’i makamında ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerinde bulundu. Kardeşi Macit Gül’ün kayınpederi eski milletvekili Şaban Bayrak’ın yeğeni olan Mustafa Çelik’in makamında bir süre kalan Cumhurbaşkanı Gül, daha sona annesi Adeviye ile babası Ahmet Hamdi Gül’ün Melikgazi ilçesi Kergah bağları Gül Sokaktaki bağ evinde dinlenmeye çekildi.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, akşamda Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Mehmet Özhaseki’nin kızı Merve’nin düğününe katılarak, nikah şahidi olacak.

OE,DÖ(OE) (FOTOĞRAFLI)