Elif DEMİRCİ/İZMİR, () - CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, fabrika açılışı için geldiği İzmir'de kaldığı İnciraltı Wyndham Otel'den cuma namazı kılmak için ayrıldı.
Kale Grubu şirketlerinden Kale Havacılık ile ABD'li Pratt & Whitney ortaklığıyla İzmir'de kurulan F35 uçak motoru fabrikasının temelini atmak için dün akşam saatlerinde İzmir'e gelen Cumhurbaşkanı Gül, İnciraltı Wyndham Otel'de konakladı. Cumhurbaşkanı Gül, İzmir Körfezi'ne hakim manzaralı, denize sıfır otel, şifalı sularla yapılan bakım olan SPA'sıyla da ünlü otelin 18. kattaki kral dairesinde kalırken korumalara 17. kat tahsis edildi. Cumhurbaşkanı'nın kaldığı odanın üst ve alt katları da boşaltıldı, otelin bu katlarındaki kameralar güvenlik nedeniyle kapatıldı.
Cumhurbaşkanı Gül, cuma namazı saati yaklaşırken otelden ayrıldı. Makam aracı otelin önüne kadar çekildi. Gül, aracına binmeden otel çevresinde bekleyen 15 kadar vatandaşla basın mensupları ve polisleri el sallayarak selamladı ve Mithatpaşa Endüstri Meslek Lisesi'nin karşısındaki Hamidiye Camii'ne gitti.
Cumhurbaşkanı Gül, fabrika açılışının ardından konakladığı otelde dinlenecek, akşam da Akevler'de yaşayan dayısı Ahmet Satoğlu ve yengesi Binnaz Satoğlu'nun yanı sıra kuzenleriyle akşam yemeğinde buluşacak.

ED(İÖ/ESM) (FOTOĞRAFLI)