CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, "Büyükşehirleri nüfus, metropol yapmaz. Sanayi, ticaret, sosyalleşme, kültür, sanat gibi faktörler, o kentte Türkiye’yi, dünyayı, insanlığı ilgilendiren konuların konuşulması metropol yapar’’ dedi.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kayseri Büyükşehir Belediyesini ziyaretten önce, Organize Sanayi Bölgesinde kardeşi Macit Gül’ün mobilya üreten Asteksan fabrikasına ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Gül, buradan Kayseri Büyükşehir Belediyesine geldi. Gül’ü burada Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Vali Orhan Düzgün, milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve vatandaşlar karşıladı.
Başkan Mehmet Özhaseki, Kayseri özlemi çeken Cumhurbaşkanını kentte ağırlamaktan onur duyduklarını söyledi. Özhaseki, "Kayseri’de yarın da eğitim, sağlık ve çeşitli alanlarda hayır işleyen 143 hayırseverimizi sizin huzurlarınızda buluşturacağız’’ dedi. Cumhurbaşkanı Gül, Büyükşehir Belediyesinin şeref defterini imzaladıktan sonra şunları söyledi:
KAYSERİ DÜNYA VİZYONUYLA HAREKET EDİYOR
"Kayseri’ye her gelişimde memleket özlemim derinleşiyor. Bizi sevindiren şey, Kayseri’nin güzelleşmiş olmasıdır. Bunda da belediye başkanlarımız, kent yöneticileri, milletvekillerinin hepsinin emeği var. Hepsi elbirliğiyle şehrin büyümesine yardımcı oluyorlar. Dışarıda hep Kayseri modeli konuşuluyor ve dile getiriliyor. Bundan da gurur duyuyorum. Kentteki görüş farklılıklarının yanı sıra birlik ve beraberlik, siyasi sorumluluk bir sinerji yaratıyor. Bu da şehri örnek hale getiriyor. Kayseri artık metropol şehir olmuştur. Kabına sığmayıp taşmıştır. Büyükşehir olmak sadece nüfusla olmaz. Büyükşehirleri nüfus, metropol yapmaz. Sanayi, ticaret, sosyalleşme, kültür, sanat gibi faktörler, o kentte Türkiye’yi, dünyayı, insanlığı ilgilendiren konuların konuşulması metropol yapar. Kayseri, sadece İstanbul’dan buraya günde 15 uçak seferinin yapıldığı bir taşra değil, metropol kenttir. Kayseri dünya vizyonu ile hareket etmektedir. Dünya vizyonunda bilinen bir kenttir.’’