Yaşar ANTER/BODRUM (Muğla), () - MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde haziran ayı başında düzenlenecek olan Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi 4'üncü Zirve Toplantısı'na Cumhurbaşkanı Abdullah Gül başkanlık yapacak.
Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde 4-5 Haziran 2014 tarihlerinde düzenlenecek olan Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi 4'üncü Zirve Toplantısı'na Türkiye, Azerbeycan, Kırgızistan, Özbekistan, Kazakistan ve Türkmenistan'ın cumhurbaşkanları, dışişleri bakanları ile Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de katılacağı açıklandı. Göltürkbükü Mahallesi'ndeki Bodrum Türkbükü Otel'de gerçekleştirilecek toplantıların ortak tarih ve kültürel yapıya sahip ülke cumhurbaşkanlarını bir araya getireceği belirtildi. 1992 yılından beri belirli aralıklarla gerçekleştirilen zirvede Türk Dünyası'nın sorunları gündeme getirilecek.
3 Ekim 2009 Nahçıvan Anlaşması'yla daimi sekreteryası kurulan ve Türk Konseyi adını alan konseyin kurumsal merkezi İstanbul, akademik merkezi Kazakistan, Parlamenterler Asamblesi TÜRKPA'nın merkezi Azerbaycan.

YA(AÖ/AK) (FOTOĞRAFLI)