Yaşar ANTER- Barış GEZİCİ/AKHİSAR (Manisa), () - CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, Soma'daki maden faciasında yaralananları, Akhisar Devlet Hastanesi'nde ziyaret etti. Gül, facianın meydana geldiği madende inceleme yapmak üzere Soma'ya gitmek için hastaneden ayrılırken vatandaşlara el sallayarak, "Allah sabırlar versin bir daha böyle acıları yaşamayalım" diye seslendi.
Soma'daki maden faciasında yaralanan ve Akhisar Devlet Hastanesi'ne getirilen 16 yaralıdan biri taburcu edilirken, 5'i başka hastanelere sevk edildi. Bugün saat 11.45'te hastaneye TBMM Başkanı Cemil Çiçek ile gelen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü Başhekim Op. Dr. Erol Karaca, Kaymakam Kaan Peker ve hastane doktorları karşıladı. Hastanede yaralıları tek tek ziyaret eden ve acil şifalar dileyen Gül'e, Başhekim Op.Dr. Erol Karaca, yaralılar hakkında bilgi verdi.
Yaklaşık otuz dakika hastanede kaldıktan sonra 12.15'te yoğun güvenlik önlemleri arasında hastaneden ayrılan Gül, kendisini bekleyen vatandaşlara otomobilin camını açarak sabırlar diledi. Gül, "Allah sabırlar versin. Bir daha böyle acılar yaşamayalım" dedi.
Hilaliye Caddesi boyunca halkı selamlayan Abdullah Gül, Akhisar'dan ayrılıp Soma İlçesi'ne hareket etti. Vatandaşlar da "Sayın Cumhurbaşkanım, iyi ki geldiniz" diyerek alkışlarla teşekkür etti.
Gül gelmeden önce çevre binaların çatılarında ve etrafta keskin nişancıların özel güvenlik önlemi aldığı, bazı korumaların şemsiye ile tedbir aldığı görüldü.

YA(İÖ/AAA) (FOTOĞRAFLI)