Zeki GÜNAL / İSTANBUL, () Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Gezi Parkı olayları sırasında başına isabet eden gaz fişeğiyle yaralanan ve 268 gündür yoğun bakımda olan Berkin Elvan'ın babası Sami Elvan'ı aradı. Sami Elvan konuyla ilgili açıklama yaparak "Daha önce Cumhurbaşkanıyla görüşmüştük. Bu konuda yorum yapamayacağım" dedi. Elvan, Cumhurbaşkanı Gül'ün kendisine "geçmiş olsun" dediğini belirtti. Elvan cumhurbaşkanından bir istekleri olup olmadığına dair soruyu ise "o konuyu şimdi görüşmeyeceğim" şeklinde yanıtladı.
Elvan ayrıca, sabah saatlerinde polisin Berkin Elvan'ı hastane önünde bekleyenlere müdahale ettiği iddiası ile ilgili ise şunları kaydetti:
"Biz 9 aydır buradayız, bugüne kadar böyle bir şey olmadı. Ama bugün oldu ne hikmetse. Biz kimseyi incitmedik, hiç kimseye bir şey söylemedik. Ve biz burada, 9 aydır hastaneden yaşıyoruz. Böyle bir şeyle karşılaşmadık. Bugün burada insanlar müdahale edildi. Bu insanlar burada bugün Berkin için ama aslında ileriye dönük kendi gelecekleri için, kendi geleceğimiz için, kendi çocuklarının geleceği için buradalar. Onun için böyle bir şey istemiyoruz. böyle bir şeye de asla tahammül edemiyoruz."
(BB) (FOTOĞRAFLI)