Ümit KOZAN- Tahsin GÜNER- Fırat KESKİNKILIÇ / ANKARA, () - CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül ile Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen ve eşi Reyhan İsen Çankaya İlkokulu'nd oy kullandı. Cumhurbaşkanı Gül, "Bütün arzum, Türkiye'nin bugünden, yarından itibaren gerçek gündemine dönmesi. Demokrasi ve hukuk yolunda, kendisini çok daha güçlendirerek, ekonomisini çok daha sağlamlaştırarak yoluna devam etmesidir" dedi.
Cumhurbaşkanı Gül ve eşi, Köşk'ten Çankaya İlkokulu'na saat 14.00'te yürüyerek geldi. Gül çifti, okulun girişinde vatandaşlarla kısa süre sohbet etti ve hatıra fotoğrafı çektirdi. Daha sonra, 1153 no'lu sandığın bulunduğu sınıfa giden Gül ve eşi Hayrünnisa Gül, sandık görevlileri ile tek tek tokalaştı. Gül çifti basın mensuplarının isteği üzerine oylarını birlikte sandığa atarak 'Hayırlı olsun' dedi ve objektiflere poz verdi.
TBMM'NİN SEÇTİĞİ SON CUMHURBAŞKANI
Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra basın mensuplarına okul bahçesinde açıklama yaptı. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin seçtiği son cumhurbaşkanı ve cumhurbaşkanı sıfatıyla son kez oy kullandığını belirten Gül şöyle konuştu:
"Cumhurbaşkanı seçilme sürecinde yaşanan, demokrasiye, hukuka aykırı ve onu zorlayan olaylar söz konusu olduğu için 7 yıl önce anayasa değişikliği yapma mecburiyetini hissettik. Söz konusu değişiklik sonucunda 'cumhurbaşkanı direkt halk oyuyla seçilsin' kararına vardık. Referandumda da cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesi arzusu gösterilince, değişikler gerçekleşti. Dolayısıyla 12'nci cumhurbaşkanı yarın belli olmuş olacak. Bunun, Türkiye için hayırlı olmasını temenni ediyorum, iyilikler getirmesini temenni ediyorum. Cumhurbaşkanı olarak bütün arzum, görüşüm ve tavsiyem, artık Türkiye'nin bugünden, yarından itibaren gerçek gündemine dönmesi. Demokrasi ve hukuk yolunda, kendisini çok daha güçlendirerek, ekonomisini çok daha sağlamlaştırarak yoluna devam etmesidir. Ümit ederim her şey bu şekilde olur."
Gül, açıklamasının ardından makam aracına binerken bir gazetecinin, "Ankara'dan taşınacak mısınız" sorusuna, gülümseyerek "Bakalım" yanıtını verdi ve ardından bir taksi durağını ziyaret ederek taksicilerle sohbet etti.
AGİT GÖZLEMCİLERİ
Cumhurbaşkanı Gül’ün oy kullandığı sandıkta YSK tarafından akredite edilmiş AGİT görevlileri de hazır bulundu. Gül, istekleri üzerine oy kullandığı sınıfta bulunan AGİT gözlemcileriyle de fotoğraf çektirdi.

FOTOĞRAFLI