Ezgi ÇAPA - Özgür ARSLAN / İstanbul, () - KADIN Adayları Destekleme Derneği (KA-DER) üyeleri ile bir araya gelen Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, basına kapalı gerçekleştirilen toplantı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı seçilmesi halinde "Kadın Konseyi" kuracağını söyleyen İhsanoğlu, bu konseyi, 'sivil toplum kuruluşları, kadın dernekleri ve devletin kurumlarından oluşacak bir platform" olarak tanımladı.

Ekmeleddin İhsanoğlu, Gayrettepe Dedeman Otel'de Kadın Adayları Destekleme Derneği'nin (KA-DER) konuğu oldu. Basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantı öncesinde kısa bir konuşma yapan İhsanoğlu, cumhurbaşkanı seçilmesi halinde 'Kadın Konseyi' kuracağını ifade etmişti. Toplantı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İhsanoğlu, önerisine açıklık getirdi. İhsanoğlu, “Öyle anlaşılıyor ki, meselelerin daha geniş bir yelpaze içinde ele alınması ve ilgilenilmesi gerekiyor. Sivil toplum kuruluşları ve kadın dernekleri ile beraber bir danışma meclisi gibi bir platform. Meselelerin tespiti ve çözümlerin arayışı, hedeflere nasıl ulaşılacağı konusunda bir çalışma" dedi.

KA-DER ile yapılan toplantının verimli geçtiğini vurgulayan İhsanoğlu, “Türkiye'de kadınların daha etkin olması açısından neler yapılabileceği konusunu görüştük. Gelecekte neler yapılması gerektiği konusunda somut teklifler vardı. Ben bunları memnuniyetle karşılıyorum. Elimizden geldiği kadarıyla bunları yapmaya gayret edeceğim" dedi.

İhsanoğlu, KA-DER'in seçilecek cumhurbaşkanından talep ettiği maddelerin çoğunu gönülden desteklediğini, talepleri memnuniyetle karşıladığını da dile getirdi.

Ekmeleddin İhsanoğlu, toplantının ardından kadınlarla birlikte fotoğraf çektirdi.

 

(FOTOĞRAFLI)