ANKARA, () - CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, Gürcistan Cumhurbaşkanı Giorgi Margvelaşvili’nin daveti üzerine 5-7 Mayıs 2014 tarihlerinde Gürcistan'a resmi bir ziyaret gerçekleştirecek. 6 Mayıs'ta Tiflis’te Türkiye, Gürcistan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanlarının katılımıyla Üçlü Zirve düzenleneceği belirtildi. Gürcistan Cumhurbaşkanı Giorgi Margvelaşvili ve Gürcistan Başbakanı İrakli Garibaşvili ile gerçekleştirecekleri görüşmelerde, ikili ilişkilerinin çeşitli veçheleri ele alınacak ve Gürcistan ile ortak gündemimizde yeralan bölgesel ve uluslararası gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunulacağı, bu kapsamda 6 Mayıs günü Türk ve Gürcü işadamlarının iştirakiyle İş Forumu da düzenleneği belirtildi.

Türkiye-Azerbaycan-Gürcistan Cumhurbaşkanları Üçlü Zirvesi’nde ise Kafkasya'ya ilişkin işbirliği projeleri kapsamlı bir şekilde değerlendiriceği, bölge halklarının ortak çıkarlarına hizmet eden üçlü işbirliğinin daha ileriye taşınmasını teminen atılabilecek adımlar ele alınacağı öğrenildi. Ayrıca, güncel bölgesel ve uluslararası gelişmeler hakkında fikir teatisinde bulunulacağı açıklandı.

Ziyaretin, Gürcistan’la stratejik ortaklık seviyesindeki ilişkilerin her alanda daha ileri seviyelere taşınmasına imkan sağlayacağı, ayrıca Türkiye-Azerbaycan-Gürcistan arasında bölgesel düzeyde yürütülen işbirliği projelerinin en üst düzeyde ele alınmasına vesile olacağı belirtildi.

() (MV)