Behçet DALMAZ/HAKKARİ, () - HAKKARİ'nin Çukurca İlçesi'nde geçen yıl hizmete açılan ilk olimpik yüzme havuzu, sıcaktan bunalan vatandaşlarla dolup taşıyor.
Uzun yıllar çatışma haberleriyle gündeme gelen Hakkari'nin Kuzey Irak'ın sıfır noktasında bulunan Çukurca İlçesi'nde, çözüm süreciyle birlikte geçen yıl Hakkarili girişimciler Melih Parlak, Naim Derin tarafından olimpik bir havuz yapıldı. İlçeye 5 kilometre uzaklıktaki Kaymakamlık Çeşmesi Mevkii'nde açılan ve 450 bin liraya mal olan 300 metrekarelik  havuz, serinlemek isteyenlerle dolup taşıyor.
Havuza girip serinleyen vatandaşlar, dağların arasında böyle bir tesisin açılmasının kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi. İşletme sahiplerinden Rojhat Derin, vatandaşların havuza büyük ilgi gösterdiğini belirterek, "Yaz aylarında çok sıcak olan ilçemizde böyle bir mekana ihtiyacımız vardı. Bir otelin bile bulunmadığı ilçemizde 80 kişinin aynı anda suya girip serinleyebileceği bir havuz yaptık. Burada 7 kişi istihdam ediliyor. Hakkari ve ilçelerinden gelenler burada serinliyor. Havuz, haftanın 7 günü halkın hizmetindedir" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI