Serdar KARA/ÇUKURCA (Hakkari), () - HAKKARİ'nin Çukurca İlçesi'nde, Çukurca Emek ve Demokrasi Platformu tarafından 1 Mayıs kutlamaları yapıldı. Kutlamaya katılanlar 'Her yer Taksim, her yer direniş' sloganları ile yürüdükten sonra basın açıklaması yapıp halay çekti.
PTT binası önünde bir araya gelen ve aralarında Çukurca Belediye Başkanı BDP'li Servet Tunç'un da bulunduğu, BDP İlçe yöneticileri, belediye meclis üyeleri, Barış Anneleri İnsiyatifi, Emek ve Demokrasi Platformu Bileşenleri, KESK, Eğitim-Sen ,Tüm-Bel Sen, Sağlık-Sen Meya-Der ve çok sayıda sendika üyeleri kortej oluşturarak yürüyüş yaptı. Yürüyüşe katılanlar yol boyunca, 'Her yer Taksim her yer direniş', 'Savaşa değil emekçiye bütçe', 'AKP’ye kul sermayeye köle olmayacağız' sloganları atarak kutlamaların yapılacağı ilçe belediye önüne kadar yürüdü.
Burada basın açıklaması yapan Çukurca Sağlık- Sen İlçe Temsilcisi Dr. Cem Çimen, "Biz namus kisvesiyle öldürmek, sermayeye ucuz işgücü olmak, Roboski’de devletin bombasıyla, Okmeydanı'nda devletin gaz fişeğiyle vurulup öldürülmek istemiyoruz. Acımızla alay edilmesini, seçim mitinglerinde hedef gösterilmeyi kabul etmiyoruz. Kürt sorununun savaşla çözülmeyeceğini yıllarca büyük bedeller ödeyerek görenler olarak, kardeşlerimizle ve komşularımızla savaşa hayır diyoruz" diye konuştu.
Yapılan açıklamanın ardından söylenen Kürtçe ve Türkçe şarkılar eşliğinde halaylar çekildi.

SK(FE/BT) (FOTOĞRAFLI)