DIŞ HABER-

Almanya'nın Duisburg kentinde bulunan Duisburg ve Çevresi Türk iş adamları Derneği(TIAD)'nin dün akşam düzenlediği iftar yemeği, Türk ve Alman davetlileri kaynaştırdı.

Duisburg şehrinde faaliyet gösteren Duisburg ve Çevresi Türk iş adamları Derneği(TIAD) dün akşam, DİTİB Duisburg Merkez Camii'nde kalabalık bir davetli grubuna iftar yemeği verdi. Farklı kesimleri buluşturan iftar yemeğinde, TIAD Başkanı Ali Aydın ve yönetim kurulu üyeleri, Duisburg Anakent Belediye Başkanı Sören Link, SPD Federal Milletvekili Mahmut Özdemir, Duisburg Belediye Meclis Üyesi Betül Cerrah (FDP), Merve Deniz Özdemir (SPD) ve Gürsel Doğan(CDU), çok sayıda iş adamı ve dernek temsilcisi hazır bulundu.

İftar öncesi Duisburg Merkez Camii Din Görevlisi Ender Acar, ilahi ve kasideler okudu. Ezanın okunmasıyla da oruçlar açıldı.Davetliler masalara cam kaselerle dağıtılan çorbalarla yemeğe başlarken, protokol masasında oturan Duisburg Anakent Belediye Başkanı Sören Link, SPD Milletvekili Mahmut Özdemir'e masadaki çorbadan kepçeyle servis yaptı.Davetliler, çorbanın ardından Türk mutfağından hazırlanan ve açık büfe ile sunulan Türk yemeklerinden alarak yediler.Yemeklerin ardından Duisburg ve Çevresi Türk iş adamları Derneği(TIAD) Başkanı Ali Aydın, SPD Federal Milletvekili Mahmut Özdemir ve Duisburg Anakent Belediye Başkanı Sören Link, birer konuşma yaptı.Yapılan konuşmalarda dostluk mesajları verilirken, TIAD Başkanı Ali Aydın TIAD'in faaliyet alanının sadece iş çevresiyle sınırlı olmadığını belirterek, sosyal ve eğitim alanlarında da aktif olduklarını söyledi.Ali Aydın, “düzenlediğimiz geleneksel iftar programımızla, Duisburg'da yaşayan ve farklı kesimlerden olan insanları bir masa etrafında kaynaştırabilmeği amaçlıyoruz“ dedi.

ABİTUR'U BİTİREN ÖĞRENCİLERDE İFTARDAYDI

İftarda kalabalık davetli grubunun arasında, Duisburg'un farklı okullarında Abitur'u okuyan ve iyi derecede bitiren bazı öğrencilerde davet edildi.Salonda bulunan 10'na yakin başarılı öğrenciler arasında en iyi not derecesiyle abitur diploması alan Tuğba Özen, Vildan Şahin ve Stefan Nachmann, TIAD tarafından ödüllendirildi. TIAD tarafından hazırlanan hediye paketlerini, TIAD Başkanı Ali Aydın, SPD Federal Milletvekili Mahmut Özdemir ve Duisburg Anakent Belediye başkanı Sören Link, alkışlar eşliğinde öğrencilere taktim etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Din görevlisi Ender Acar ilahi ve kaside okurken

-belediye başkanı Sören Link, milletvekili Mahmut Özdemir'e çorba servisi yaparken

-TIAD Başkanı Ali Aydın, SPD Federal Milletvekili Mahmut Özdemir ve Duisburg Anakent Belediye başkanı Sören Link, kürsüde konuşma yaparken

-TIAD Başkanı Ali Aydın ile röportaj

-Abitur bitiren iki öğrenci ile röportaj

-Yemek masalarından ve açık büfeden görüntüler

Haber-Kamera:Temel Elcivan-DUİSBURG/