SAKARYA'nın Pamukova ilçesinde dün akşam belediyeye ait çöplükteki imha amaçlı yakma nedeniyle yükselen dumanlar D-650 karayolunda seyreden sürücülere zor anlar yaşattı. Karayolunda görüş mesafesi düşerken, duman ilçenin üzerini de kapladı.
Pamukova'nın Şahmelek Mahallesi yolu üzerinde bulunan belediyeye ait çöplükteki imha amaçlı yakma nedeniyle bölgede neredeyse göz gözü görmez hale geldi. Keskin bir koku ile duman ilçenin üzerine çökerken, D-650 karayolunda seyreden araç sürücüleri görüş mesafesinin düşmesi nedeni ile farlarını yakmak zorunda kaldı. Koku ve dumana maruz kalan vatandaşlar, sağlıklarının tehlikede olduğunu, çöplüğün etrafında bulunan yerleşim birimlerinin ve tarım arazilerinin tehdit altında bulunduğunu belirterek, “Belediye yetkilileri tüm şikayetlerimize rağmen önlem almadılar. Büyükşehir belediyesi bari önlem alsın. Bu zararlı dumanı ve kokuyu solumak zorunda bırakılıyoruz“ dedi.
Pamukova Belediye Başkanı Cevat Keser ise çöplükte kontrollu olarak yakma işleminin yapıldığını belirterek, "Toplanan çöpler ilçemizde bulunan katı atık işleme tesislerine gönderiliyor. Eski çöplükte yapılan vahşi depolamada ise burada bulunan eski çöpler de metan gazı tehlikesi nedeniyle itfaiye ekiplerimiz tarafından sürekli olarak yakılarak çökertme yapılıyor" dedi

(FOTOĞRAFLI)