SAKARYA'nın Akyazı İlçesi'nde çöp depoladığı için evi daha önce 4 kez boşaltılan 80 yaşındaki Ayşe Peker, komşularının ihbarı üzerine belediye ekipleri gelince iş makinesinin önüne atlayarak çalışmalara engel olmaya kalkıştı. Paker, polis ve zabıta ekipleri tarafından güçlükle sakinleştirdi.
Akyazı İlçesinin Ömercikler Mahallesi'nde oturan ve 2 yıl içerisinde 4 kez çöp topladığı için evindeki çöpleri belediye ekiplerince alınan Ayşe Peker'in komşuları, evden yine kokuların yayılması üzerine Akyazı Belediyesi'ne şikayette bulundu. Akyazı Belediyesi Zabıta Ekipleri, mahalle sakinlerinden gelen şikayetleri değerlendirerek, çöp evde tek başına yaşayan Ayşe Peker'e ve başke yerde oturan kızı  Yaşariye Garip’e tebligat ile bildirim yaparak, çöp evin boşaltılması için süre verdi. Verilen sürede çöpler boşaltılmayınca ekipler polislerle birlikte boşaltmak için kamyon ve iş makinalarıyla eve geldi.
TAVUK VE KÖPEKLERİ BARINAĞA GÖTÜRÜLDÜ 
Ekipler, yaşlı kadını evde bulamayınca  kızı Yaşariye Garip çağırıldı. Eve gelen kızı ve çağrılan çilingir ile eve girildi. Ekipler, evin bahçesinde bulunan yaklaşık 20 tavuk, 2 horoz ve 1 köpeğe el koyarak, hayvanları hayvan barınağına götürmek üzere el koydu.
Ardından eve giren ekipler daha önce 4 kez daha boşaltılan çöp evden 1 kamyona yakın çöp çıktı. Bu arada çevreye koku yaydığı belirtilen tavukların araca yüklenmesi sırasında kaçan bir tavuk, ekipleri dakikalarca peşinde koşturdu. Çöp evin yan tarafından bulunan evin bahçesine kaçan tavuk, ekipler tarafından uzun uğraşlar sonucu yakalanarak, kafese konuldu. Tavuğun yakalanması sırasında ortaya komik görüntüler çıktı.
GÖREVLİLERİ AZARLADI 
Çöplerin boşaltılması sırasında eve gelen Ayşe Peker ekipleri görünce engel olmak istedi ve iş makinesinin önüne atladı. Yaşlı kadını, kızı ve mahalle muhtarı Zeki Rençber ikna etmeye çalıştı.  Uzun süre iş makinesine yüklenen çöp çuvallarına tutunarak bırakmayan, çöplerin atılmasına engel olmak isteyen yaşlı kadın, "O çuvalları neden atıyorsunuz? O çuvallarda benim hayvanlarımın yemleri var. Ne istiyorsunuz benden, neden benimle uğraşıyorsunuz? Kaçıncı oldu bu. Hayvanlarımı ve beni rahat bırakın. Hepinizden şikayetçi olacağım" diyerek görevlileri azarladı.
Yaşlı kadın daha sonra sağlık kontrolü yapılması için ambulansa bindirilmek istendi. Ambulansa giderken tavuklarını zabıta ekiplerinin aracının kasasında kafes içinde gören yaşlı kadın polis ve diğer sağlık görevlilerinin çabaları sonucu ambulansa bindirildi ve sağlık kontrolüne götürüldü.