Burak GEZEN/ÇANAKKALE, () - ÇANAKKALE Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ), İlahiyat ve Terzioğlu kampüsleri içinde yapılan camilerden sonra bu kez de aynı anda 10 bin kişinin ibadet edebileceği, 3’er şerefeli 4 minareli cami yapımı için çalışmalar başladı.
Kurulduğu 1992 yılından buyana tek bir camii dahi bulunmayan ÇOMÜ'de, son 1 yıl içinde 3’üncü caminin yapım çalışmaları başladı. İlk olarak Şekerpınar Mevkii’nde yeni kurulan İlahiyat Kampüsü içinde 1 cami inşa edildi. Hemen sonrasında Terzioğlu Kampüsü içinde 2’nci cami yapıldı. Terzioğlu Kampüsü içinde aynı anda 10 bin kişinin ibadet edebileceği cami için 'Terzioğlu Kampüsü Cami ve Müştemilatını Yaptırma ve Yaşatma Derneği' kuruldu. Cami yapımına yardım toplamak amacıyla bankada hesap açtırıldı. İnşaat ruhsatının alınmasının ardından caminin yapımından sorumlu dernekle yüklenici firma arasında sözleşme ve yer teslim tutanağı imzalandı.
10 BİN KİŞİLİK CAMİ
ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, yüklenici firma sorumlusu Öğretim Üyesi Dr. Ercan Yozgat, dernek yönetim üyeleri ve Yapı İşleri Dairesi Başkanlığı personelinden oluşan heyet cami inşaatı için rektörlükte biraraya geldi. Osmanlı cami mimarisinin geldiği son nokta olarak düşünülen Selimiye Camii modeli dikkate alınarak tasarlanan caminin, avlusu dahil olmak üzere toplam 5 bin metrekare alana sahip olacağı belirtildi.
Rektör Prof. Dr. Sedat Laçiner, inşaatın 10 gün içinde başlayacağını ifade ederken, caminin finansmanının Diyanet İşleri Başkanlığı'nca ÇOMÜ'ye destek amacıyla sağlanacağını söyledi.

BG(İÖ/BT) (FOTOĞRAFLI)