GEZİ Parkı direnişine rektörlük binası önünde kitap okuyarak 'Duran Adam' eylemiyle destek verdikleri gerekçesiyle haklarında soruşturma başlatılan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nde (ÇOMÜ) görevli beş öğretim üyesine, destek için İskele Meydanı'nda 'Karikatür Okuma' eylemi yapıldı.
Geçen haziran ayında Gezi Parkı eylemleri sırasında, rektörlük binası önünde 'Duran Adam' eylemi yaparak kitap okuyan ÇOMÜ Öğretim Üyeleri Prof. Telat Koç, Doç. Ekrem Tufan, Doç. Murat Gümüş, Doç. Ahmet Kamil Tunçel ve Öğretim Görevlisi Ömer Faruk Kırnıç hakkında üniversite yönetimince soruşturma açıldı. Soruşturmanın gerekçesi öğretim üyelerine 'Rektörlük Binası A Blok önünde izinsiz kitap okuma eylemi' olarak tebliği edilirken, üniversiteden yapılan açıklamada ise 'Mesai saatinde izinsiz olarak görevlerini terketmek' olduğu belirtildi.
Bugün, soruşturmayı protesto etmek isteyen çeşitli sivil toplum örgütlerine üye 70 kişi, İskele Meydanı'nda toplanarak 'Karikatür Okuma' eylemi yaptı. Herhangi bir slogan atılmayan ve toplam 10 dakika süren eyleme katılanlar karikatür dergisi, kitap ve gazete okuyarak ÇOMÜ yönetime tepkilerini gösterdi. Eylem sonrası açıklama yapan Çanakkale Çevre Platformu Dönem Sözcüsü Hicri Nalbant, ÇOMÜ Rektörlüğü'nün bu konuda soruşturma açmasını komik buldukları için karikatür okuma eylemi gerçekleştirdiklerini söyledi. ÇOMÜ yönetimini izlediği politika nedeniyle eleştiren Nalbant, "Üniversite yönetiminin önce kendini sorgulaması gerekiyor. Çok akılları varmış gibi yerel yönetimlere akıl verenler var. Eğer yürekleri varsa bize de karikatür okuduğumuz için dava açsınlar" dedi.