Ezgi ÇAPA -İdris TİFTİKÇİ/İSTANBUL, () GEÇİRDİĞİ kalp krizi sonucu hayatını kaybeden tiyatro ve sinema oyuncusu Çolpan İlhan, Pazar günü Zincirlikuyu mezarlığında eşi Sadri Alışık’ın yanına defnedilecek. Dün akşam 78 yaşında aramızdan ayrılan usta oyuncu için Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde tören düzenlenecek.

Çolpan İlhan’ın Nişantaşı’nda bulunan evi önünde bekleyen basın mensuplarına torunu Sadri Alışık açıklama yaptı. İlhan’ın kalp yetmezliği sıkıntısı yaşadığını belirten Alışık “Annemizi, ustamızı, ailemizin onurunu kaybettik. Hiç beklemediğimiz, ani gelişen bir olayla bu günü yaşıyoruz. Kalp yetmezliği vardı ama bu beklemiyorduk” şeklinde konuştu.

Taziye için İlhan’ın evine gelen oyuncu Seray Sever “Beraber vakit geçirdiğim, anne gibi gördüğüm, sizler için duayen, benim için aileden biriydi” dedi. Çolpan İlhan’ın çalışanları da  duydukları üzüntüyü dile getirdiler. Usta sanatçı için Pazar günü saat 10:30’da Muhsin Ertuğrul sahnesinde anma töreni gerçekleştirilecek. İlhan’ın naaşı Teşvikiye caminde kılınacak öğle namazının ardından eşi Sadri Alışık’ın mezarının bulunduğu Zincirlikuyu mezarlığına defnedilecek.

(FOTOĞRAF)