BATMAN'da Güsel Bilal Çok Amaçlı Toplum Merkezi, son 10 gün içerisinde 4'üncü kez soyuldu. Hırsızlar, 100 bin lira değerinde bağlama, gitar, ütü ve bilgisayar malzemesi çalarken, kursiyerler çalışamaz hale geldi.
Batman'ın Yavuz Selim Mahallesi'nde bulunan merkeze son alarak dün akşam pencere demirlerini kesip, camlarını kırarak giren hırsızlar, içerdeki para edecek malzemeleri alarak kaçtı. 4 hırsızlık olayında 10 dikiş makinesi, 30 bağlama-gitar, 5 ütü, 3 masa üstü bilgisayarın çalınmasıyla 50'ye yakın kursiyerin çeşitli alanlarda eğitim gördüğü merkezde faaliyetler durma noktasına geldi.
ÇATOM sorumlusu Şükran Öztürk, "10 gün içinde dikiş makinesinden gitara, ütüden, masa üstü bilgisayara kadar eşyalarımızın tamamı çalındı. Yaklaşık 100 bin liralık malzeme çalınınca kursiyerler zor durumda kaldı. Ne yapacağımızı şaşırdık" dedi.
Kursiyerlerden Hayat Önlü, Melek Ançal ve Canan Arslan da hırsızların, kendilerini zor durumda bıraktığını söyledi. Polis, ÇATOM merkezinde parmak izi alarak, hırsızların yakalanması için çalışma başlattı.