MUĞLA’nın Bodrum İlçesi’nde, Leleg Uygarlığı Pedasa Koruma ve Yaşatma Derneği tarafından 'Karaada Kahvaltısı'nın 4’üncüsü yapıldı. Etkinlik sırasında, ebeveynler küçükken oynadıkları oyunları çocuklarına uygulamalı olarak gösterirken, ilginç görüntüler oluştu.
Leleg Uygarlığı Pedasa Koruma ve Yaşatma Derneği’nin kahvaltısına katılmak isteyenler Halikarnas İskelesi’nden kalkan teknelerle Bodrum açıklarındaki Karaada’ya gitti. Etkinliğe katılanlardan bazıları kahvaltı sonrası denize girdi. Doğa yürüyüşü yapıp, yöresel ezgiler eşliğinde oynandıktan sonra ebeveynler çocuklarına çelik çomak, yığılı taşları uzaktan atılan bir taşla yıkılmaya çalışıldığı ve yörede 'Gugu' adı verilen oyunuyla kök kazmaca ve çıngırdak binmece oyunlarını uygulamalı olarak öğretti. Oyunlarda başarılı olan çocuklara hediye olarak birer avuç ceviz verildi.
Bodrum’un örf, adet ve kültürünü yaşatmaya çalıştıklarını belirten Leleg Uygarlığı Pedasa Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Mehmet Melengeç, "Unutulmuş çocuk oyunları, yöresel müzikler eşliğinde düğünlerin vazgeçilmez oyunları oynandı. Kahvaltıya katılanlar güzel zaman geçirdi" dedi.