Sebile ÇETİN/ BURSA, () - BURSA İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi ve Şehit Doğan Sevinç Ortaokulu, evde sevgi ve huzur bulamayan çocukları bekleyen tehlikelere dikkat çekmek için, öğrencilerinde rol aldığı ‘Sessiz Çığlık’ filmini çekti. Galası gerçekleşen film yıl boyunca örnek olması için ailelere ücretsiz olarak izletilecek.
Çocukların evde yaşadıkları sorunların ve sevgisizliğin yansımalarına dikkat çekmek isteyen Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi, Şehit Doğan Sevinç Ortaokulu, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Uludağ Üniversitesi’nin desteği ile ‘Sessiz Çığlık’ filmi çekti. Polis memurlarının, öğretmenlerin, okulda eğitim gören 21 çocuğun oynadığı filme futbolcu Sercan Yıldırım da destek verdi. Ailesi sürekli kavga ettiği için okuldan uzaklaşan ve kötü arkadaşlıklar edinen 'Fatih’ isimli çocuğun hikayesi anlatan filmin galası Tayyare Kültür Merkezi’nde yapıldı. Galaya, Bursa Vali Yardımcısı Mustafa Karslıoğlu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İl Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Bilici, futbolcu Sercan Yıldırım, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. 
Senaryosunu polis memuru Hüseyin Kılıç'ın yazdığı ve 30 dakika süren film, öğrenci ve velillerden büyük beğeni topladı. Gala'da konuşan Şehit Doğan Sevinç ortaokulu Müdürü Asuman Kaban, filmin yaz okullarında ve yeni eğitim-öğretim döneminde okullarda velilerere ve öğrencilere izletileceğini söyledi. Filmde rol alan ekibe teşekkür plaketleri verildi.

SÇ (FK/RT) (FOTOĞRAFLI)