İZMİR'in Buca ile Bayraklı İlçesi'nde birbirlerine yakın tarihlerde, 6 genç, cep telefonlarını ve kimliklerini evlerinde bıraktıktan sonra kayıplara karıştı. Bir araya gelen aileler, Kürtçe öğrenmek için BDP'nin açtığı kurslara giden gençlerin, kandırılarak örgüte kazandırıldığından, dağda da silahlı eğitim alıp savaştırılmak isteneceğinden çekindiklerini dile getirdi. Gözü yaşlı anneler, çocuklarına evlerine dönmeleri, hükümete evlatlarını bulmaları çağrısı yaptı.
Yamanlar Onur Mahallesi'nde oturan 20 yaşındaki Adem Tekik, askeri gitmeye hazırlandığı sırada gitmeyerek arkadaşları, 3 ay önce askerden dönen 22 yaşındaki Emrah Fırtına, 21 yaşındaki Salim Kalın ve Adem Uçar'la birlikte 17 Nisan'da ortadan kayboldu. Aynı mahallede oturan kaybolan gençlerin, kaçmadan önce cep telefonlarını ve kimliklerini de evde bıraktıkları öğrenildi. Gençlerin, bir sürdedir BDP'nin Yamanlar semtinde açtığı Kürtçe kurslarına devam ettiği ortaya çıktı.
Gençlerden Afyonkarahisar'da 3 aydan bu yana vatani görevini yapan Salim Kalın ise, komutanlarına başvurarak, ailesinin trafik kazası geçirdiğini ve durumlarının ağır olduğunu söyleyerek izin aldığı belirlendi. Bunun yanı sıra Buca ilçesinde oturan Kipa Anadolu Lisesi 2'nci sınıf öğrencisi 17 yaşındaki Mehmet Urak 26 Mart'ta, aynı ilçede oturan 19 yaşındaki Kamuran Gökay da aynı tarihlerde evden ayrıldıktan sonra bir daha kendilerinden haber alınamadı.
AİLELER POLİSE BAŞVURDU
Çocuklarının kaybolmasının ardından aileler ilk olarak BDP ilçe binasına gitti. Gençlerden, Adem Tekik, Emrah Fırtına, Salim Kalın ve Adem Uçar'ın en son BDP Bayraklı ilçe binasında görüldükleri ortaya çıktı. Aileler de, parti yetkililerinin, kendilerine gençlerin kayboldukları gün, binalarında kahvaltı yaptıklarını, ondan sonra da görmediklerini söylediklerini dile getirdi. Ailelerin başvurusu üzerine harekete geçen polisin araştırmalarından da, gençlerin nereye gittikleri belirlenemedi. Birlikte mücadele etme kararı alan ve çocuklarını bu şekilde aramaya başlayan aileler, ortak açıklama yaptı. Çocuklarının eve dönmeleri çağrısı yapan annelerden Zübeyde Tekik ve Azize Urak, terör örgütüne de, eğer evlatları ellerindeyse onları evlerine gönderme çağrısı yaptı.
Adem Tekik'in ağabeyi Vedat Tekik ise kardeşinin en azından dilini öğrenmesi için kürtçe kurslarına gönderdiklerini anlatırken şöyle konuştu:
"Onu kandırıp dağa götüreceklerini bilemedik. Onu ve arkadaşlarını kandırıp götürdüler. Orada silahlı eğitim verdikten sonra ise, kardeş kanı döktürecekler. Onlara kardeşimi ve gençleri bırakmaları çağrısı yapıyorum. Aynı şekilde devlet te başvurularımıza rağmen bir girişimde bulunmadı. Duyuyorum ki bir çok illerden gençler PKK'ya katılmış. Polisler bize bunu söylüyor. Bunu biliyorlarsa neden engellemiyorlar? Biran önce kardeşimin dönmesini istiyorum." 

TY(İÖ/İD) (FOTOĞRAFLI)