KÜÇÜKÇEKMECE’de kartopu attığı için bir taksici tarafından kovalanan ve başka bir aracın çarpması sonucu hayatını kaybeden 11 yaşındaki Yusuf Salih Özdağ’ın arkadaşları eylem yaptı. Kazanın olduğu yerin yakınında toplanan çocuklar, 'O gece rahat uyuyabildin mi?', 'Taksici, kartopu attı. Canından oldu' yazılı dövizler açtı.
Kaya Sebati Tuncay İlköğretim Okulu 6’ıncı Sınıf Öğrencisi Yusuf Salih Özbağ geçen Perşembe akşamı arkadaşlarıyla kartopu oynuyordu. Atılan kartopunun aracına geldiğini ileri süren bir taksici Yusuf Salih Özbağ‘ı kovalamaya başladı. Otoyola çıkan Yusuf Salih Özbağ’a, Özkan Acar’ın kullandığı cip çarptı. Yusuf Salih Özbağ hayatını kaybetti.
Bugün Yusuf Salih Özdağ’ın arkadaşları kazanın olduğu yerin yakınında toplanarak eylem yaptı. Yaklaşık 20 çocuk burada ‘Kartopu için öldürmeye değer mi’, ‘Adalet yerini bulsun’, ‘Bugün bize yarın size’ sloganları attı. Ellerinde ölen arkadaşları Yusuf Salih’in fotoğraflarını taşıyan çocuklar, ‘Kartopu attı diye canından oldu’, ‘Katil taksici’ yazılı dövizler de taşıdı. Çocuklar, olaydan sonra aracına binerek uzaklaşan taksi şoförünün Yusuf Salih’in ölümüne sebebiyet verdiğini öne sürerek, ‘Taksi şoförü biran önce adalete teslim olsun’ dedi.
SK(BB)(FOTOĞRAFLI)