Teoman ERİŞ/ ALANYA (Antalya), () - ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde bir tiyatro oyununda erkek rolü oynayacak 4 kız öğrenci, saçlarını kestirip satarak, gelirini kanser hastası bir çocuğa bağışladı.
Alanya Belediyespor Kulübü'nün 'Çocuklardan Çocuklara Tiyatro Projesi' kapsamında oyuncu, yazar ve yönetmen Nilbanu Engindeniz önderliğinde 'Kristof Kolomb' adlı oyuna hazırlanan kız öğrenciler, adı açıklanmayan kanser hastası 10 yaşındaki erkek öğrenci için anlamlı bir bağışta bulundu.
Ağustos ayında Alanya Tersanesi'nde sergilenecek oyuna hazırlanan tiyatro grubunda çok sayıda kız öğrenci yer aldığı için Eylül Aydın (13), Nur Geleş (10), Pelin Eylül Ataş (10) ve İlayda Demirel'e (9) erkek rolü verildi. Kız öğrenciler erkek rolü için saçlarını şapka veya perukla gizlemek yerine, kanser hastası bir çocuğa yarar sağlamak için kestirmek istedi. Kuaför Mehmet Öz de kesilecek saçları satın almaya karar verdi.
Alanya Kültür Merkezi'nde tiyatro grubu öğrencileri ve velilerin katılımıyla kuaför Mehmet Öz, 4 kız öğrencinin saçlarını keserek satın aldı. Saçların satış fiyatı açıklanmadı.
TERSANEYE GEMİYLE GELECEKLER
Oyuncu, yazar ve yönetmen Nilbanu Engindeniz, erkek rolü oynayan 4 kız öğrencinin saçlarını kestirmeye ve bu saçların satışından elde edilen geliri kanser hastası arkadaşlarına hediye etmeye karar verdiklerini söyledi. Böylelikle bu projenin gerçekleştiğini belirten Engindeniz, "Çocukların oynayacağı bu oyunu sadece 50 kişi izleyecek. Çocuklar gemiyle tersaneye gelecek. Gemiden inecekler ve tersanenin bütün bölümlerinde gezerek oynayacaklar. İzleyici de aynı şekilde oyuncuları gezerek izleyecek" dedi.
Alanya Belediyespor Kulübü Başkanı Mehmet Erken ise kuaför Mehmet Öz'e ve projenin gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

FOTOĞRAFLI